Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣυζήτηση για τα φλέγοντα τουριστικά ζητήματα στην κοπή της Πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας
Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας

Συζήτηση για τα φλέγοντα τουριστικά ζητήματα στην κοπή της Πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη λειτουργία τους, επιχειρώντας σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, εξαιτίας της φορολόγησης, των ασφαλιστικών εισφορών, του υψηλού κόστους σε βασικά είδη και παροχές και του επιβεβλημένου λόγω κρίσης επανασχεδιασμού της τιμολογιακής πολιτικής εξέτασε η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας.

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  20 Ιανουαρίου η κοπή της πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, στην αίθουσα του ξενοδοχείου Ionion Star, στην οποία παραβρέθηκαν ξενοδόχοι, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Ακολούθησε ο απολογισμός των πεπραγμένων από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας κ. Ιωάννη Λιβιτσάνο, σχετικά με όλα τα ζητήματα που  αντιμετώπισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης την προηγούμενη διετία. Κατόπιν έγινε η ενημέρωση από τον γενικό διευθυντή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γεώργιο Αμβράζη.

Ο κ. Αμβράζης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη λειτουργία τους, επιχειρώντας σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, εξαιτίας της δυσβάσταχτης φορολόγησης, των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών, του υψηλού κόστους σε βασικά είδη και παροχές (πετρέλαιο – νερό – ενέργεια – τέλη κ.λπ.), αλλά και του επιβεβλημένου λόγω κρίσης επανασχεδιασμού της τιμολογιακής πολιτικής, με  νέες, αναγκαστικά χαμηλότερες, τιμές. Αναφέρθηκε εκτενέστερα στα θέματα:

1) Θεσμικός κοινωνικός εταίρος ο ΣΕΤΕ
2) Συνεργασία του ΣΕΤΕ με την εταιρεία Marketing Greece για την προβολή της χώρας
3) ΦΠΑ εστίασης (μείωση συντελεστή στο 13%)
4) Φορολόγηση ακινήτων
5) Κοινωνικός τουρισμός
6) Οφειλές από πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” του ΕΟΤ, καθώς και από τον ΟΓΑ προς τους ξενοδόχους
7) Προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ακολούθησε πλούσιος προβληματισμός και συζήτηση μεταξύ των μελών της Ένωσης για όλα τα ανωτέρω θέματα (προβλήματα υποδομών, επαγγελματισμός, αθέμιτος ανταγωνισμός, αεροδρόμιο Ακτίου κ.λπ).

Η συζήτηση έκλεισε με την υπενθύμιση των εκλογών, οι οποίες θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Ionion Star και ώρες 17.00-20.00, στις οποίες μπορούν να ψηφίσουν μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη που θα έχουν εξοφλήσει συνδρομές μέχρι και το 2011 (πληρωμή θα γίνεται μέχρι την ώρα της κάλπης). Οι αιτήσεις υποψηφίων για το επόμενο Δ.Σ, θα γίνονται δεκτές στο γραφείο της Ένωσης μέχρι την Παρασκευή 25/01/2013 και ώρα 12.00.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024