Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤα 100 της χρόνια συμπληρώνει φέτος η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης
Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Τα 100 της χρόνια συμπληρώνει φέτος η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

O πρόεδρος του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece κ. Ανδρέας Ανδρεάδης παρουσίασε στους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης το διεθνές site discovergreece.com, που θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες από κάθε γωνιά του πλανήτη να ζήσουν την πιο ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία, προκειμένου να σχεδιάσουν το ταξίδι τους προς τη Θεσσαλονίκη και άλλους ελληνικούς προορισμούς.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ο οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην καθιερωμένη γιορτή, ανάμεσά τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΞΘ, ξενοδόχοι, στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας.  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος έκανε απολογισμό της περσινής χρονιάς και έθεσε τους στόχους για το 2014. “Η νέα χρονιά άρχισε με ελπιδοφόρα μηνύματα για τον τουρισμό και είναι σαν να ξεκινάμε από μηδενική βάση, καθώς πέρυσι μηδενίσαμε τις απώλειες των περασμένων ετών όσον αφορά τον αριθμό των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία μας”, όπως είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι φέτος είναι μια ξεχωριστή στιγμή για την ΕΞΘ, αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Ο κ. Θωμόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνεργασία με την Marketing Greece, καθώς η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη περιοχή που προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία με το νέο φορέα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece κ. Ανδρέας Ανδρεάδης παρουσίασε στους ξενοδόχους το διεθνές site με την επωνυμία discovergreece.com, το οποίο όπως είπε θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες από κάθε γωνιά του πλανήτη να ζήσουν την πιο ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία, προκειμένου να σχεδιάσουν το ταξίδι τους προς τη Θεσσαλονίκη και άλλους ελληνικούς προορισμούς. Ζήτησε δε, από τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τουρισμό να το αγκαλιάσουν και να το αναπτύξουν, με στόχο να δημιουργηθεί η πιο ενθουσιώδης βάση υποστηρικτών του ελληνικού τουρισμού.  

Στην τεράστια συνεισφορά της ΕΞΘ στην οικονομική και κοινωνική ζωή της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση. “Εκατό χρόνια προσφοράς κλείνει η Ένωσή σας και ευχόμαστε να συνεχίσει να προσφέρει τα μέγιστα”, τόνισε, προσθέτοντας πως ο τουρισμός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Τις ενέργειες της ΕΞΘ για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη εξήρε ο αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Τσαμασλής, ενώ αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία του τουρισμού μετέφερε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Γιώργος. Τέλος, την αξιοσημείωτη πορεία που κατέγραψε κατά τη διάρκεια του πρώτου αιώνα ζωής της η ΕΞΘ υπογράμμισαν η αναπληρώτρια γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κα Μάγδα Καρακόλη και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αναπληρώτρια προϊσταμένη του ΕΟΤ – ΠΥΤ Κεντρικής Μακεδονίας κα Περσεφόνη Τρίχα και ο πρώην προϊστάμενος της υπηρεσίας κ. Θωμάς Γκουντάντσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης κ. Βύρων Θεολόγης, ο πρόεδρος των Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης κ. Μιχάλης Πεζίκογλου, ο αερολιμενάρχης του Διεθνούς Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης “Μακεδονία” κ. Αχίλλειος Τοπούζας και άλλοι επίσημοι.

Το φλουρί έπεσε στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησε κοκτέιλ.   

Η ΕΞΘ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς για την πολύτιμη συμβολή της στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024