Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤεχνογνωσία για πλαίσιο αντίστοιχο του ελληνικού για το θεματικό τουρισμό ζήτησε η Ν. Αφρική
Υπουργείο Τουρισμού

Τεχνογνωσία για πλαίσιο αντίστοιχο του ελληνικού για το θεματικό τουρισμό ζήτησε η Ν. Αφρική

Ο πρέσβης της Νοτίου Αφρικής απηύθυνε στην υπουργό Τουρισμού πρόσκληση να επισκεφθεί τη Νότιο Αφρική για τα θέματα του τουρισμού και τις προοπτικές διμερούς τουριστικής συνεργασίας.

Για τα επιτεύγματα της Ελλάδας στην ανάπτυξη του τουρισμού συνεχάρη την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά ο πρέσβης της Νοτίου Αφρικής στην Αθήνα, Marthinus van Schalkwyk, σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ο πρέσβης ζήτησε την παροχή τεχνογνωσίας για την κατάρτιση από πλευράς της Ν. Αφρικής πλαισίου αντίστοιχου του ελληνικού για το θεματικό τουρισμό, που θέσπισε με νόμο το Υπουργείο Τουρισμού και το οποίο ο πρέσβης χαρακτήρισε πρωτοποριακό σε παγκόσμιο επίπεδο.

O κ. Schalkwyk τόνισε ότι το έργο που έχει πραγματοποιηθεί στον ελληνικό τουρισμό και οι εξαιρετικές τουριστικές επιδόσεις που επιτεύχθηκαν, συνέβαλαν, όπως ανέφερε, καθοριστικά στην πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη.

Επιπλέον, ο κ. Schalkwyk, που αναμένεται να αναλάβει ως πρέσβης της Ν. Αφρικής στην Αυστραλία στις αρχές Μαρτίου 2019, ευχαρίστησε την υπουργό για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και της απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση να επισκεφθεί τη Νότιο Αφρική για τα θέματα του τουρισμού και τις προοπτικές διμερούς τουριστικής συνεργασίας.

Από την πλευρά της η κα Κουντουρά εξέφρασε τις θερμές ευχές της στον πρέσβη για κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες και τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου, με στόχο τη συνέχιση της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού το 2019 και τα επόμενα χρόνια και τόνισε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ν. Αφρικής.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο αναπληρωτής επικεφαλής της Πρεσβείας της Ν. Αφρικής στην Αθήνα, Ahmed Seedat.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024