Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤΕΔΚΝΑ: Όχι στη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων
Το τέλος σημαντικό συμπληρωματικό έσοδο για την τοπική τουριστική ανάπτυξη

ΤΕΔΚΝΑ: Όχι στη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων

Την απόσυρση της διάταξης που αφορά στη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων, εφόσον δε υπάρξει άμεση αναπλήρωση από άλλο πόρο χωρίς να επιβαρυνθούν επιπλέον οικονομικά οι πολίτες, ζητά η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής

Την απόσυρση της διάταξης που αφορά στη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων, εφόσον δε υπάρξει άμεση αναπλήρωση από άλλο πόρο χωρίς να επιβαρυνθούν επιπλέον<...> οικονομικά οι πολίτες, ζητά η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής. Η ΤΕΔΚΝΑ ζητά να υπάρξει αξιοπιστία, καθώς όπως επισημαίνει, υπάρχουν αλήθειες και ψέματα σε ό,τι αφορά στην κατάργηση του τέλους παρεπιδημούντων.

“Το τέλος παρεπιδημούντων καταβάλλεται από τους πολίτες”, επισημαίνει η ΤΕΔΚΝΑ. “Οι ξενοδόχοι και τα Καζίνο απλώς το αποδίδουν στους δήμους. Αποτελεί σημαντικό συμπληρωματικό έσοδο για την τοπική τουριστική ανάπτυξη, καθώς τα έσοδα που έχουν από το τέλος οι δήμοι κατευθύνονται σε καθαριότητα, τουριστικές υποδομές και τουριστική προβολή. Η μείωση του τέλους από 2% σε 0,5% δεν επιφέρει αυτόματη μείωση της τιμής των τουριστικών υπηρεσιών. Οδηγεί μόνο στην αύξηση των εσόδων των μεγαλοξενοδόχων. Αντιθέτως, οι δήμοι που θα χάσουν ένα πολύ σημαντικό έσοδο, μείωσαν τα δημοτικά τέλη για να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι πολίτες στην παρούσα οικονομική κρίση.

Η ΤΕΔΚΝΑ επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την αναπλήρωση του τέλους, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης των δήμων, παρόλο που η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα αναπληρώσει τα απολεσθέντα από αυτό έσοδα, γι’ αυτό και ζητεί την άμεση απόσυρση της επίμαχης απαράδεκτης διάταξης. Η ΤΕΔΚΝΑ συμπαρατάσσεται με την ΚΕΔΚΕ και στηρίζει το Νικήτα Κακλαμάνη, τον οποίο και καλεί να μην παραιτηθεί από το αξίωμα του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης. Εάν ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ υποχρεωθεί από την κεντρική εξουσία να το πράξει, οι δήμοι της Αττικής δηλώνουν την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στο πρόσωπό του.

Τέλος, καλεί τους δήμους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και υλοποίηση των αποφάσεων της ΚΕΔΚΕ. Καλούμε επίσης όλους τους πολίτες να συστρατευθούν με τους δήμους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024