Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίThe Times: Παραίτηση της Ελλάδας από την απόκτηση των γλυπτών του Παρθενώνα;
Συνέντευξη του Π. Γερουλάνου στους βρετανικούς Times

The Times: Παραίτηση της Ελλάδας από την απόκτηση των γλυπτών του Παρθενώνα;

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος στον συντάκτη Michael Binyon των βρετανικών “Times”, φέρεται να δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται πλέον για την ιδιοκτησία των Μαρμάρων, αρκεί να επανενωθούν με τα υπόλοιπα γλυπτά που συμπληρώνουν το διάκοσμο του μνημείο…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος στον συντάκτη Michael Binyon των βρετανικών “Times”,<...> φέρεται να δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται πλέον για την ιδιοκτησία των Μαρμάρων, αρκεί να επανενωθούν με τα υπόλοιπα γλυπτά που συμπληρώνουν το διάκοσμο του μνημείου. Αυτό μπορεί να γίνει με τη μορφή μακροπρόθεσμου δανείου, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού. Σε αντάλλαγμα η Ελλάδα θα δώσει στο Βρετανικό Μουσείο μια συλλογή από σημαντικά αντικείμενα της κλασικής εποχής, η οποία θα εναλλάσσεται κάθε 2-3 χρόνια, ώστε το μουσείο να συνεχίσει να έχει μια πλούσια συλλογή αρχαίας ελληνικής τέχνης

Ωστόσο, εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ότι “ουδέποτε τοποθετήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, επί του θέματος της ιδιοκτησίας των μαρμάρων του Παρθενώνα, στη συνάντηση που είχε με το δημοσιογράφο των βρετανικών Τimes”. “Πάγιο αίτημα της ελληνικής Πολιτείας και του Υπουργείου Πολιτισμού παραμένει η μόνιμη επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.Επίσης, η Ελλάδα διατίθεται να προσφέρει στο Βρετανικό Μουσείο κλασικά αριστουργήματα της χώρας για περιοδικές εκθέσεις”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΠΟ.

Το Βρετανικό Μουσείο σε χθεσινή του ανακοίνωση, αναφέρει ότι δεν του έγινε καμία επίσημη προσέγγιση από την Ελλάδα σχετικά με την προσφορά αυτή και προσθέτει: “Αν μία τέτοια πρόταση πρόκειται να γίνει, δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι οι διαχειριστές του μουσείου θα αλλάξουν τη γνώμη τους, που έχει εκφραστεί στην ανακοίνωση τους για το θέμα”. Αυτή αναφέρει ότι τα γλυπτά πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται “μέσα στην παγκόσμια συλλογή του Βρετανικού Μουσείου”.

Γεγονός όμως παραμένει ότι το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο “Greece offers to drop claim to Elgin Marbles” -και ο συντάκτης συνεχίζει: “The Acropolis artefacts could be returned to Athens on a long-term loan in exchange for acceptance that they belong to the British Museum”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024