Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΘεματικός τουρισμός στην Ελλάδα και οπτικοακουστικές παραγωγές
Κινηματογραφικός τουρισμός

Θεματικός τουρισμός στην Ελλάδα και οπτικοακουστικές παραγωγές

Η Enterprise Greece υλοποιεί την πρωτοβουλία 'Lights-Camera-Action!', που αποσκοπεί στην προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας για κινηματογραφικές παραγωγές και σχετικές επενδύσεις.

Εκδήλωση με θέμα τον θεματικό τουρισμό στην χώρα μας και τον αντίκτυπο των οπτικοακουστικών παραγωγών διοργάνωσε με επιτυχία η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), στις 13 Ιουλίου 2022.

Η ενημερωτική εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου THEMATIC – “Thematic Tourism founded on Innovation Capacities”, του προγράμματος INTERREG ADRION 2014-2020.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν “Ο Θεματικός Τουρισμός στην Ελλάδα μέσω οπτικοακουστικών παραγωγών”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Enterprise Greece και η Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, παρουσίασαν τις πιλοτικές δράσεις που σκοπεύουν να υλοποιήσουν, ώστε να προσελκύσουν οπτικοακουστικές παραγωγές στην χώρα μας και να αξιοποιηθεί η δημοσιότητα που δίνουν αυτές οι παραγωγές για ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων και προσέλκυση τουριστών.

Συγκεκριμένα, η Enterprise Greece υλοποιεί την πρωτοβουλία “Lights-Camera-Action!” που αποσκοπεί στην προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας για κινηματογραφικές παραγωγές και σχετικές επενδύσεις, ήτοι το ασύγκριτο φυσικό της κάλλος και τους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς που από τις αρχές του 20ού αιώνα έχουν προσελκύσει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές-ορόσημα στις μοναδικές τοποθεσίες της. Την τελευταία 4ετία, έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ανταγωνιστικό πλαίσιο ενθάρρυνσης οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα, ενώ έχει ήδη γυριστεί ένας μεγάλος αριθμός διεθνών παραγωγών. Για την επίτευξη της πρωτοβουλίας “Lights-Camera-Action!”, η εταιρεία σχεδιάζει επικοινωνιακή καμπάνια, με βαρύτητα σε χώρες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Η εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece, κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε: “Η εθνική στρατηγική στοχεύει στην προώθηση της Ελλάδας, αφενός ως κορυφαίο προορισμό για θεματικό τουρισμό λόγω των πολλών και ποικίλων εμπειριών που προσφέρει στον επισκέπτη, και αφετέρου, ως ασύγκριτο προορισμό  για οπτικοακουστικές  παραγωγές, αφοί διαθέτει φυσικό και αρχιτεκτονικό κάλλος, ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για διεθνείς παραγωγές, γενναιόδωρα επενδυτικά κίνητρα, έμπειρους επαγγελματίες, σύγχρονους χώρους και παραγωγή με ανταγωνιστικό κόστος”.

Το πρόγραμμα INTERREG ADRION 2014-2020
Το έργο προωθεί την ανάπτυξη του βιώσιμου θεματικού τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτισμό και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου των χωρών της περιοχής Αδριατικής – Ιονίου (ADRION). Η περιοχή ADRION φιλοξενεί πολυάριθμα μνημεία φυσικής και  πολιτιστικής κληρονομιάς, πολλά από τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η πρόσφατη αυξανόμενη ζήτηση για θεματικό τουρισμό δημιουργούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης αλλά και κινδύνους για την περιοχή. Η ταχεία αύξηση των επισκεπτών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για οικονομική ευημερία, αλλά εγκυμονεί και κινδύνους υπερ-εκμετάλλευσης εύθραυστων πόρων και ίσως πλήξει την κοινωνική και πολιτιστική ποικιλομορφία. Το έργο ΤΗΕΜΑΤΙC προσφέρει ένα κοινό πλαίσιο για την ανάπτυξη ικανοτήτων στους τομείς του σχεδιασμού και της διαχείρισης του βιώσιμου θεματικού τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024