Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΘέσεις και πρωτοβουλίες της ΚΝΕ για το δικαίωμα στις διακοπές

Θέσεις και πρωτοβουλίες της ΚΝΕ για το δικαίωμα στις διακοπές

Συνέντευξη τύπου για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με κεντρικό σύνθημα «Οι διακοπές και η ξεκούραση δεν είναι πολυτέλεια – Είναι δικαίωμα!», ώστε η νεολαία να διεκδικήσει το δικαίωμά της σε […]

Συνέντευξη τύπου για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με κεντρικό σύνθημα «Οι διακοπές και η ξεκούραση δεν είναι πολυτέλεια – Είναι δικαίωμα!», ώστε η νεολαία να διεκδικήσει το δικαίωμά της σε δωρεάν – ποιοτικές<...>διακοπές, έδωσε την περασμένη Πέμπτη, 19 Ιουλίου, η ΚΝΕ (Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος). Ο γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ, κ. Γιάννης Πρωτούλης, παρουσίασε τις θέσεις της Οργάνωσης, ενώ από την Παρασκευή μέλη της ΚΝΕ έχουν εξορμήσει σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας από τον Πειραιά ως την Αλεξανδρούπολη και από την Πάτρα ως τη Ρόδο με σκοπό να ενημερώσουν τους νέους και τις νέες, τους εργαζομένους, για την ανάγκη διεκδίκησης φτηνών και ποιοτικών διακοπών για όλους.

Εισαγωγικά ο γραμματέας της ΚΝΕ παρουσίασε μια σειρά από στοιχεία, που “αποδεικνύουν”, όπως ισχυρίστηκε, “ότι η πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει δημιουργήσει μια αβάσταχτη πραγματικότητα για τους νέους και τις νέες, πραγματικότητα που αντανακλάται και στα ποσοστά των νέων που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές εν έτει 2007 (πάνω από 400.000 νέοι), την ώρα που τα κέρδη εφοπλιστών και μεγαλοξενοδόχων φτάνουν στα ύψη”.

Ειδική αναφορά έγινε στους νέους, που δουλεύουν με ελαστικές μορφές εργασίας, «ευέλικτοι» για τις ανάγκες του κεφαλαίου και με τα δικαιώματά τους να υποβαθμίζονται συνεχώς, ανάμεσα στα άλλα και το δικαίωμα στις διακοπές, στην ξεκούραση και συνολικά στον ελεύθερο χρόνο.

“Η ανάγκη της νεολαίας για διακοπές γίνεται μάλιστα και πάτημα για την προώθηση αντιδραστικών εργασιακών σχέσεων και προγραμμάτων, για τη νομιμοποίηση των σχεδίων αυτών στη συνείδηση της νεολαίας. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που αναφέρθηκαν για τα προγράμματα που προωθεί η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, όπου οι νέοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες στα ταχυδρομεία περιοχών με αντάλλαγμα τη δυνατότητα δωματίων για διακοπές. Εξίσου προκλητικά είναι τα «καλοκαιρινά σχολεία νεανικής επιχειρηματικότητας», που διοργανώνουν πολλά ΤΕΕ, όπου το δικαίωμα των μαθητών στις διακοπές ανταλλάσσεται με μαθήματα υποταγής από στελέχη επιχειρήσεων” ανέφερε ο κ. Πρωτούλης.

Πιο συγκεκριμένα, τα αιτήματα της ΚΝΕ για το δικαίωμα στις διακοπές έχουν ως εξής:


  • Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις ακτές.

  • Δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα μνημεία, μουσεία, σε όλους τους φυσικούς και πολιτιστικούς χώρους της χώρας μας.

  • Δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους νέους που δεν εργάζονται (μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές) με μόνη προϋπόθεση την επίδειξη πάσο.

  • Μείωση στο 50% των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

  • Γενίκευση και αναβάθμιση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού για όλους τους εργαζομένους με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης (μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου κλπ) και τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Δημιουργία δωρεάν οργανωμένων χώρων αναψυχής (camping, κατασκηνώσεις) για όλους τους νέους.

  • Δημιουργία δημόσιων και δωρεάν παιδικών κατασκηνώσεων για τα παιδιά όλων των εργαζομένων και των ανέργων που θα λειτουργούν όλο το καλοκαίρι.

  • Δημιουργία δημόσιων και δωρεάν οργανωμένων χώρων αναψυχής με ειδικό εξοπλισμό και εκπαιδευμένο προσωπικό για τους νέους με αναπηρίες.

  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα,7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο. 1300 ευρώ βασικό μισθό.

  • 30 μέρες άδεια, μετατροπή του επιδόματος καλοκαιρινής αδείας σε μισθό.

  • Εθνικός φορέας ακτοπλοΐας.

  • Κατάργηση όλων των διοδίων στο οδικό δίκτυο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024