Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΘεσμικές παρεμβάσεις στο συνεδριακό τουρισμό ζητάει το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΠΟΣ

Θεσμικές παρεμβάσεις στο συνεδριακό τουρισμό ζητάει το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΠΟΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ), με την ακόλουθη σύνθεση…

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων<...> (ΣΕΠΟΣ), με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Δημήτρης Μάντζιος, αντιπρόεδρος ο κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης, γενική γραμματέας η κ. Γεωργία Τσάτσου, ειδική γραμματέας η κ. Μαίρη Καμπουράκη, ταμίας ο κ. Παναγιώτης Ποδηματάς και μέλη η κ. Ροδάνθη Μεταξά και οι κύριοι Ντίνος Αστράς, Γιάννης Ευαγγέλου και Θάνος Μαρίνος. Η θητεία του Δ.Σ. είναι τριετής.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, στην πρώτη του συνεδρίαση, καθόρισε το πρόγραμμα των άμεσων δράσεων του Συνδέσμου, που αποσκοπούν στην προώθηση της συνεδριακής Ελλάδας, τόσο μέσω θεσμικών παρεμβάσεων στο εσωτερικό, όσο και με πρωτοβουλίες για τη διεθνή προβολή της στο εξωτερικό.

“Το Δ.Σ. του ΣΕΠΟΣ”, τονίζει ο πρόεδρός του κ. Δ. Μάντζιος, “εκτιμά ότι οι επικείμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για να διαμορφωθεί ένα αυστηρά επαγγελματικό θεσμικό πλαίσιο για τον συνεδριακό τουρισμό, το οποίο, παράλληλα με ένα πρόγραμμα προβολής, θα δώσει το έναυσμα για να αναδειχθεί η χώρα μας και ως συνεδριακός προορισμός. Προς αυτήν την κατεύθυνση δρομολογούνται οι δράσεις του Συνδέσμου”.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Παρεμβάσεις προς τη νέα τουριστική ηγεσία, ώστε να προωθηθεί επιτέλους η νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος των οργανωτών συνεδρίων και να εκλείψει το φαινόμενο της οργάνωσης συνεδρίων από αδαείς, που δυσφημούν το χώρο συνολικά και αποτελούν σταθερή πηγή φοροδιαφυγής. Προς αυτήν την κατεύθυνση ο ΣΕΠΟΣ θα επιδιώξει και τη δημιουργία Μητρώου Συνεδρίων.
  • Δυναμική παρουσία του ΣΕΠΟΣ στη διεθνή έκθεση συνεδριακού τουρισμού της Φραγκφούρτης ΙΜΕΧ (12-14 Μαϊου 2004), η οποία συγκεντρώνει πλέον την προσοχή όλων των παραγόντων του παγκόσμιου συνεδριακού τουρισμού. Στην έκθεση θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Συνδέσμων Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων (EFAPCO), η οποία συνεστήθη με πρωτοβουλία του ΣΕΠΟΣ και την αρχική συμμετοχή των ομοειδών συνδέσμων του Βελγίου, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ενώ ενδιαφέρον συμμετοχής έχει εκδηλωθεί από τους συνδέσμους οργανωτών συνεδρίων και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδέα του ΣΕΠΟΣ επιβραβεύτηκε από τους ιδρυτικούς συνδέσμους με την ανάθεση της προεδρίας της EFAPCO στον αντιπρόεδρο του ελληνικού Συνδέσμου κ. Ζαχαρία Καπλανίδη. “Βασικός σκοπός της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, επισημαίνει ο κ. Καπλανίδης, είναι η διεθνής προαγωγή του επαγγέλματος των οργανωτών συνεδρίων, μέσα από ρυθμίσεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διενέργεια ερευνών, τη θέσπιση επαγγελματικών προδιαγραφών για τη συνεδριακή βιομηχανία, τη συνεργασία των μελών κ.ά.”

Τέλος, το Δ.Σ. του ΣΕΠΟΣ θα προωθήσει την κατάρτιση συμβολαίου μεταξύ ξενοδόχων και διοργανωτών συνεδρίων, το οποίο θα διασφαλίζει και τις δυο πλευρές.

Για την επίτευξη των στόχων, το νέο Δ.Σ. ζητεί την ενεργό συμμετοχή των μελών και τη συνεργασία όλων των φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών, που εμπλέκονται στη συνεδριακή δραστηριότητα, ώστε ο συνεδριακός τουρισμός να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024