Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΘετικές οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης

Θετικές οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης

Θετικές εξελίξεις στην καθολική και θεσμική αναγνώριση της συμβολής του τουρισμού στην εθνική οικονομία, θεωρεί ο ΣΕΤΕ τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης (ΕΣΑΑ), τις οποίες ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος

Θετικές εξελίξεις στην καθολική και θεσμική αναγνώριση της συμβολής του τουρισμού στην εθνική οικονομία, αποτελούν οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης (ΕΣΑΑ), τις οποίες<...> ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Οι αποφάσεις του ΕΣΑΑ που έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ για την σημασία του τουρισμού, αναδεικνύουν σαφέστατα την σπουδαιότητα και σύνδεση του τουρισμού με ένα ευρύτατο φάσμα παραγωγικών κλάδων της οικονομίας.

Η υπό δημιουργία Διυπουργική Επιτροπή οι αποφάσεις για την ίδρυση φορέα μάρκετινγκ και διαφήμισης καθώς και τη δημιουργία του Δορυφόρου Λογαριασμού του ελληνικού τουρισμού, όχι μόνο ικανοποιούν πάγια αιτήματα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και θέτουν τις βάσεις για την μακροπρόθεσμη ορθολογική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Οι δράσεις αυτές για να βελτιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητά τους έχουν ανάγκη από μια σειρά υποστηρικτικών μέτρων στο επίπεδο του Αναπτυξιακού Νόμου, της φορολογίας και της αγοράς εργασίας. Έτσι, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αύξηση των επενδύσεων και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τουριστικές επενδύσεις όχι μόνο είναι εντάσεως εργασίας, αλλά και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον τόπο εγκατάστασης και λειτουργίας τους. Αυτό σημαίνει, ότι στην προσπάθεια για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα μας, ο τουρισμός πρέπει να έχει σαφή προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, καταλήγει ο ΣΕΤΕ, οι αποφάσεις του ΕΣΑΑ αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, η δε υλοποίησή τους θα ολοκληρωθεί ταχύτερα και καλύτερα μέσα από την συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα του τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024