Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤηλεδιάσκεψη του υπουργού Εξωτερικών και της υφυπουργού Τουρισμού με τους πρέσβεις της Ε.Ε.
Τουριστική πολιτική

Τηλεδιάσκεψη του υπουργού Εξωτερικών και της υφυπουργού Τουρισμού με τους πρέσβεις της Ε.Ε.

Η κα Σοφία Ζαχαράκη επεσήμανε τη σημασία για τον ελληνικό τουρισμό της υιοθέτησης της πρότασης του πρωθυπουργού για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υπογράμμισε το προφίλ της Ελλάδας ως ενός ασφαλούς ταξιδιωτικού προορισμού και για το 2021.

Τηλεδιάσκεψη με τους πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ διοργάνωσε η πρεσβεία της Πορτογαλίας και η πρέσβης Elena Peira στο πλαίσιο της Πορτογαλικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια και της υφυπουργού Τουρισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε αναλυτικά τους πρέσβεις για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αναδεικνύοντας περαιτέρω την περιφερειακή συνεργασία, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει προσεχώς την Προεδρία της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (SEECP) για την περίοδο 2021-2022, ενώ τόνισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στα πολυμερή σχήματα συνεργασίας με συμμετοχή της Κύπρου και άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, με στόχο την προώθηση του διαλόγου, της κατανόησης και της ανάπτυξης. Συναφώς ο κ. Δένδιας μνημόνευσε και το Φόρουμ Φιλίας, που συνήλθε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον προηγούμενο μήνα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι κοινός γνώμονας των συμμετεχόντων είναι η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο.

Η υφυπουργός στην παρέμβασή της επεσήμανε τη σημασία για τον ελληνικό τουρισμό της υιοθέτησης της πρότασης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογράμμισε το προφίλ της Ελλάδας ως ενός ασφαλούς ταξιδιωτικού προορισμού και για το 2021 και ενημέρωσε τους πρέσβεις για τις πρωτοβουλίες που το Υπουργείο προωθεί σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών τουρισμού και με την αξιοποίηση του ταμείου ανάκαμψης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024