Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤιμώμενη χώρα για πρώτη φορά η Ελλάδα
World Travel Fair

Τιμώμενη χώρα για πρώτη φορά η Ελλάδα

Πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού υπέγραψαν την Πέμπτη, αμέσως μετά τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης World Travel Fair, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και ο Οργανισμός Τουρισμού της πόλης της Σανγκάης. “Με αυτόν τον τρόπο”, σχολίασε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος

Πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού υπέγραψαν την Πέμπτη, αμέσως μετά τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης World Travel Fair, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και ο Οργανισμός Τουρισμού της πόλης<...>της Σανγκάης. “Με αυτόν τον τρόπο”, σχολίασε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, “επικυρώνουμε την άψογη τουριστική σχέση που ήδη υπάρχει μεταξύ μας και την πρόθεσή μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την αμοιβαία αύξηση της τουριστικής κίνησης προς και από τις δύο χώρες”.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά ως τιμώμενη χώρα στην έκθεση World Travel Fair της Σανγκάης, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αφού, όπως επεσήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος σε δηλώσεις του “μιλάμε για την τρίτη μεγαλύτερη σε σημασία και τουριστική αξία πόλη του κόσμου. Η Σανγκάη είναι ένα διεθνές κέντρο και το γεγονός ότι αποκτά πια σημασία και στα τουριστικά δρώμενα, ότι η έκθεσή της έχει διεθνή προβολή και ότι η χώρα μας είναι τιμώμενη χώρα μαζί με το γεγονός ότι χθες πήραμε το πρώτο βραβείου δημοφιλούς ευρωπαϊκού προορισμού μας δίνει το κουράγιο και κυρίως την έμπνευση να συνεχίσουμε αυτή την έντονη εξωστρέφεια που έχουμε ξεκινήσει για το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Μια εξωστρέφεια που είμαστε βέβαιοι ότι θα στεφθεί με επιτυχία, η οποία μεταφράζεται στο να προσελκύσουμε χιλιάδες καινούργιους φίλους και από την Κίνα, αλλά και γενικότερα από όλο τον κόσμο».

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, υπογράμμισε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης, η Ελλάδα επανατοποθετήθηκε στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, έχοντας βελτιώσει την ποιότητα και πολλαπλασιάσει τις επενδύσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές. Ευχόμαστε στην Κίνα να απολαύσει, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώνει, τα ίδια υλικά αλλά και πνευματική οφέλη. Η Ελλάδα διαθέτει έναν μοναδικό συνδυασμό: Από τη μια πλευρά αποτελεί έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτισμό και από την άλλη συνιστά την κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού. Πιστεύουμε πως το γεγονός αυτό καθιστά την Ελλάδα, ιδανική πύλη προς την Ευρώπη και παράλληλα ικανή να προσφέρει στον Κινέζο επισκέπτη την πιο ολοκληρωμένη και μοναδική εμπειρία. Για να θεωρηθεί ένα ταξίδι στη Μεσόγειο ή στην Ευρώπη ολοκληρωμένο πρέπει να περιλαμβάνει επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η Σαγκάη αποτελεί για την Ελλάδα και τον Τουρισμό, αγορά εξαιρετικής σημασίας. Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, “μπορούμε να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την προβολή της χώρας μας με τη συμμετοχή σε εκθέσεις, ένα πλούσιο και φιλόδοξο διαφημιστικό πρόγραμμα, καθώς και πολιτιστικές ανταλλαγές”. Στο πλαίσιο αυτό, το βράδυ της Παρασκευής ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού διοργάνωσε μια μεγάλη συναυλία ελληνικής μουσικής με τον δεξιοτέχνη Θανάση Πολυκανδριώτη και 40 μπουζούκια.

Με την καινούρια μας διαφημιστική καμπάνια με το σλόγκαν “The True Experience” ξεπερνάμε το μονοσήμαντο μοντέλο «ήλιος – θάλασσα». Η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε έναν προορισμό που προσφέρει πολλούς τομείς τουριστικής δραστηριότητας: Πολιτιστικό, θαλάσσιο, τουρισμό υπαίθρου, περιηγητικό, συνεδριακό, πολυτέλειας, τουρισμό υγείας και ευεξίας και τουρισμό πόλεων. “Η νέα διευρυμένη στρατηγική τοποθέτηση της χώρας μας επιβάλλει να αναδείξουμε την Ελλάδα ως ένα προορισμό με εναλλαγές και αντιθέσεις, έναν τόπο όπου κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει αληθινές και πλούσιες εμπειρίες” τόνισε ο Υπουργός.

“Η Κίνα” κατέληξε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “μπορεί να αξιοποιήσει την υψηλή τεχνογνωσία και την μακροχρόνια εμπειρία των Ελλήνων, στον τουριστικό τομέα, στη διαχείριση εξειδικευμένων ζητημάτων και διαδικασιών, καθώς και από την ευκολότερη πρόσβαση σε άλλες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσφέρει η χώρα μας”. “Η Ελλάδα” από την άλλη, “μπορεί να ευνοηθεί από την Κίνα σε επίπεδο επενδύσεων, ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης και σε εμπορικές ή άλλες συναλλαγές που συνδέονται με την τουριστική δραστηριότητα. Ο τουρισμός είναι μια μεγάλη δύναμη, μπροστά στην οποία αυτά που ενώνουν τους λαούς είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν”.

Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με Κινέζο ομόλογο του

“Mπορούμε άμεσα να προχωρήσουμε στη σύσταση Μικτής Επιτροπής, η οποία μπορεί ταχύτατα να φέρει αποτελέσματα στον τομέα της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Και, κυρίως, αυτή η Επιτροπή μπορεί να βοηθήσει την καλύτερη ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, αλλά και την ουσιαστική συνεργασία για την εκπαίδευση στελεχών όσον αφορά στον τουρισμό από την Ελλάδα προς την Κίνα και αντιστρόφως” διαμήνυσε στον Κινέζο Υπουργό Τουρισμού, κ. Shao Qiwei ο Έλληνας Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε συνάντηση που είχαν χτες, Κυριακή.

Παράλληλα, οι δύο Υπουργοί, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή, βέβαια, το γεγονός ότι η χώρα μας είναι τιμώμενη τουριστικά χώρα για το 2008 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που σε λίγους μήνες θα γίνουν στο Πεκίνο. “Σε όλα αυτά” όπως δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “υπήρξε θετική ανταπόκριση και με πολύ μεγάλη χαρά υπήρξε πρόσκληση για μια συνάντηση τον Ιούνιο, εδώ, στο Πεκίνο και αντιστοίχως πρόσκληση από τη δική μας πλευρά να έρθουν στην Ελλάδα».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024