Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤην άμεση ακύρωση της διάταξης περί έκπτωσης δαπανών εκδηλώσεων του νόμου 3427/05 ζητά και ο HAPCO

Την άμεση ακύρωση της διάταξης περί έκπτωσης δαπανών εκδηλώσεων του νόμου 3427/05 ζητά και ο HAPCO

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, με κοινοποίηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης,κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, έστειλε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2006, και ο HAPCO (Hellenic Association […]

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, με κοινοποίηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης,<...>κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, έστειλε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2006, και ο HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers), διαμαρτυρόμενος για την διάταξη περί έκπτωσης δαπανών εκδηλώσεων του Νόμου 3427/05, καθώς όπως υποστηρίζει ο Νόμος αυτός πλήττει κατά κύριο λόγο και τους Επαγγελματίες Οργανωτές Συνεδρίων και όχι μόνο τα Συνεδριακά Ξενοδοχεία και τα Συνεδριακά Κέντρα.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο HAPCO αναφέρει τα ακόλουθα:

“Στον νέο Νόμο περί Φορολογίας 3427/05 και συγκεκριμένα η αναφορά στο κεφάλαιο Ε. περί ρυθμίσεων φορολογίας εισοδήματος, αρθρ. 24 Δαπάνες επιχειρήσεων, παρ. 1ω ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να εκπίπτουν: “δαπάνες οργάνωσης ενημερωτικών ημερίδων και συναντήσεων για τους εργαζόμενους ή πελάτες, εφόσον οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο δήμο ή κοινότητα που εδρεύει η επιχείρηση ή σε άλλο μέρος στο οποίο λειτουργεί υποκατάστημά της” θεωρούμε ότι η διάταξη αυτή περιελήφθη κατά λάθος ή δεν εξετάστηκε σωστά.

Ο HAPCO, ο μοναδικός φορέας – Σύνδεσμος, ο οποίος εκπροσωπεί επίσημα τον Συνεδριακό Τουρισμό, θεωρεί ότι ο Νόμος αυτός πλήττει και κατά κύριο λόγο τους Επαγγελματίες Οργανωτές Συνεδρίων και όχι μόνο τα Συνεδριακά Ξενοδοχεία και τα Συνεδριακά Κέντρα, τα οποία είναι όλα μέλη του HAPCO και τα οποία ευρίσκονται στην Περιφέρεια.

Λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις εδρεύουν κυρίως στην Αθήνα και σε μεγάλα αστικά κέντρα, η παραπάνω διάταξη δυσχεραίνει σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη στις Περιφέρειες. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να διοργανώνονται λιγότερα συνέδρια και αντίστοιχα λιγότεροι σύνεδροι από την Περιφέρεια να συμμετέχουν σ` αυτά.

Το σημαντικότερο είναι ότι δεν θα επιτυγχάνεται και ο κύριος στόχος του Συνεδριακού Τουρισμού, δηλ. η προώθηση και ανάδειξη του ελληνικού πολιτιστικού στοιχείου και των τοπικών παραδόσεων, της επιστήμης, των τεχνών κ.λ.π., καθότι η διοργάνωση συνεδρίων συμβάλλει στην οικονομική ευρωστία των αντίστοιχων περιοχών δεδομένου ότι συμπεριλαμβάνει πολλές παράλληλες δραστηριότητες, όπως η μεταφορά των συνέδρων, η εστίαση και ψυχαγωγία τους, η αγορά τοπικών προϊόντων και πολλά άλλα.

Δεδομένου ότι, τόσο το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών όσο και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, προωθούν και επιδιώκουν την αποκέντρωση και τη δημιουργία τουριστικής ανάπτυξης στις Περιφέρειες, έχουμε την πεποίθηση ότι θα επανεξεταστεί η ανωτέρω διάταξη – καθώς και οι δυσμενείς επιπτώσεις της – και παρακαλούμε όπως προβείτε στην άμεση ακύρωσή της”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024