Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο B’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Πιερία
Θρησκευτικός τουρισμός

Το B’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Πιερία

Οι στόχοι του συνεδρίου είναι η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας των ιερών μνημείων, τόπων, περιοχών, προσκυνημάτων και κειμηλίων, η προσέλκυση και ανάπτυξη των προσκυνημάτων και ταξιδίων θρησκευτικού ενδιαφέροντος και η βελτίωση της γενικότερης τουριστικής εικόνας της χώρας.

Στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2016, στην Πιερία, θα πραγματοποιηθεί το B’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνδιοργανώνεται από την Ι. Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Το συνέδριο έχει διορθόδοξο χαρακτήρα με συνέδρους- προσκεκλημένους και συμμετέχοντες από τον εκκλησιαστικό και πανεπιστημιακό χώρο των ομοδόξων Κρατών Ρωσίας, Βουλγαρίας Αλβανίας, Ρουμανίας Ουκρανίας Σερβίας κ.λπ., αλλά και στελέχη του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργαζόμενους τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους του εκκλησιαστικού, τουριστικού, εκπαιδευτικού και ελεύθερου ρεπορτάζ.

Οι στόχοι του συνεδρίου είναι η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας των ιερών μνημείων, τόπων, περιοχών, προσκυνημάτων και κειμηλίων, η προσέλκυση και ανάπτυξη των προσκυνημάτων και ταξιδίων θρησκευτικού ενδιαφέροντος και η βελτίωση της γενικότερης τουριστικής εικόνας της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, όπως προβάλλεται δια των προσκυνηματικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών των θρησκευτικών μνημείων.

Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις είναι από τις πιο σημαντικές και δυναμικές μορφές των ειδικών – εναλλακτικών μορφών τουρισμού με συνεχώς, κατ’έτος, αυξανόμενη τάση και στην Πατρίδα μας και παγκοσμίως. Η Ελλάδα και η Εκκλησία έχει μεγάλες δυνατότητες στην περαιτέρω συστηματική ανάπτυξη και προβολή και στον τομέα αυτό. Μπορεί και ήδη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα του λεγομένου προσκυνηματικού – θρησκευτικού τουρισμού με τη σωστή προβολή των βυζαντινών και μεταβυζαντινών Εκκλησιών της, τις σπάνιες εικόνες και τοιχογραφίες της, τα μοναστήρια, τα εκκλησιαστικά και μοναστηριακά προϊόντα  και γενικά την αξιοθαύμαστη θρησκευτική της υποδομή που αποτελεί ένα μνημείο της Ορθοδοξίας αλλά και αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας παραδόσεως και κληρονομιάς.

Στην κατεύθυνση αυτή ως συνέχεια του Α’ Πανελλήνιου Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο, το 2009, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας διοργανώνουν το B’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικού Τουρισμού με θέμα “Οι Προσκυνηματικές Περιηγήσεις ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης. Η περίπτωση της Πιερίας”.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Poseidon Palace στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, το διήμερο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου-Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, ενώ οι σύνεδροι θα φιλοξενηθούν και θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή, που συνεργάζονται με την Οργανωτική Επιτροπή.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

27/05/2024
24/05/2024
23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024