Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο κλείσιμο των Τεμπών έπληξε τις επιχειρήσεις του νομού Πιερίας
Ερευνα της ICAP για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Πιερίας

Το κλείσιμο των Τεμπών έπληξε τις επιχειρήσεις του νομού Πιερίας

Οικονομική ζημία υπέστησαν επτά στις δέκα επιχειρήσεις της Πιερίας από το κλείσιμο των Τεμπών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα της ICAP για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Πιερίας

Οικονομική ζημία υπέστησαν επτά στις δέκα επιχειρήσεις της Πιερίας από το κλείσιμο των Τεμπών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα<...> της ICAP για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Πιερίας.

ΌΠως αναφέρει η “Καθημερινή” με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ, από τους επιμέρους επιχειρηματικούς κλάδους, μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε εκείνος του τουρισμού, συνδέοντας, όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου “τα μη αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα με το κλείσιμο των Τεμπών σε ποσοστό 93%, με τις Υπηρεσίες να ακολουθούν με ποσοστό 82%, και τη μεταποίηση με ποσοστό 46%”. Ανά περιοχή το μέγεθος των επιπτώσεων είναι σημαντικά μεγαλύτερο στη νότια Πιερία.

Εξετάζοντας τις συνέπειες σε σχέση με το μέγεθος των επιχειρήσεων, εκείνες που απασχολούν έως 5 άτομα επηρεάστηκαν λιγότερο, έναντι εκείνων που απασχολούν μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού.

Οι λόγοι που σχετίζονται με το κλείσιμο των Τεμπών και οδήγησαν σε μη αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα είναι η απώλεια κύκλου εργασιών λόγω μειωμένων διελεύσεων στην περιοχή δραστηριοποίησης, σε ποσοστό 82%, και η μείωση ανταγωνιστικότητας σε σχέση με ομοειδείς επιχειρήσεις άλλων νομών, σε ποσοστό 23%.

Η έρευνα παρουσιάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτικών και επιχειρηματικών φορέων της περιοχής. “Αυξήθηκαν τα ποσοστά των επιχειρήσεων που τίθενται σε αδράνεια ή προχωρούν ακόμη και σε διακοπή δραστηριότητας”, ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. “Έχοντας στα χέρια μας μία εμπεριστατωμένη μελέτη, προχωρούμε στη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης πρότασης για τη διεκδίκηση οικονομικών αποζημιώσεων. Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως το κράτος οφείλει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο”.

Σχετικά με τη διεκδίκηση οικονομικών αποζημιώσεων, ανακοινώθηκε πως την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο συνάντηση με βουλευτές του νομού Πιερίας. Το Επιμελητήριο ζητεί, επίσης, μέτρα ανακούφισης για τις επιχειρήσεις- μέλη του, όπως: παράταση καταβολής ΦΠΑ, ρύθμιση υφιστάμενου δανεισμού και παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024