Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο Πoτάμι: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αντιλαμβάνεται τη ζημία των νέων μέτρων στον ελληνικό τουρισμό
Τουριστική πολιτική

Το Πoτάμι: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αντιλαμβάνεται τη ζημία των νέων μέτρων στον ελληνικό τουρισμό

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εικόνα της Ελλάδας ως προορισμού συνεχίζονται από την έλλειψη σχεδίου και αποτελεσματικών μέτρων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος ειδικά στα νησιά, στο Ελληνικό και στην Ειδομένη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται ή στην καλύτερη περίπτωση να υποτιμά, τη ζημία που θα προκαλέσουν τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο άρτι ψηφισθέν νομοσχέδιο στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού”, αναφέρει Το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του.

“Η άμεση αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ σε 24% σε σειρά βασικών προϊόντων, η κατάργηση της απαλλαγής ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα (όπου επιβάλλεται συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ με συντελεστή 0,1%), η επιβολή ‘φόρου διαμονής’ από 1.1.2018 (αδιακρίτως της γεωγραφικής θέσης του καταλύματος, αλλά και της ημερήσιας χρέωσης), έρχονται να προστεθούν στην αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ της περυσινής περιόδου σε ορισμένα νησιά και στην ασφυξία των τουριστικών επιχειρήσεων λόγω της ελλιπούς τραπεζικής χρηματοδότησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εικόνα της Ελλάδας ως προορισμού συνεχίζονται από την έλλειψη σχεδίου και αποτελεσματικών μέτρων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος ειδικά στα νησιά, στο Ελληνικό και στην Ειδομένη.

Στα προηγούμενα προστίθεται και η γενικευμένη ανασφάλεια των ταξιδιωτών, που θα ενταθεί μετά και το πρόσφατο τραγικό συμβάν με το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, και επομένως απαιτείται η λήψη άμεσων ενεργειών που θα συμβάλουν στην ενίσχυση των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τη ‘μάχη’ για την πραγματική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024