Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίTο TEE Δωδεκανήσου προτείνει έξι θέσεις για δημιουργία νέων γηπέδων γκολφ

Tο TEE Δωδεκανήσου προτείνει έξι θέσεις για δημιουργία νέων γηπέδων γκολφ

Ομάδα εργασίας συγκροτήθηκε από το TEE Δωδεκανήσου με την ευκαιρία αναπτυξιακού συνεδρίου με αντικείμενο τη “Διερεύνηση Θέσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις χωροθέτησης Γκολφ στο νησί της Pόδου”. Η επιστημονική ομάδα […]

Ομάδα εργασίας συγκροτήθηκε από το TEE Δωδεκανήσου με την ευκαιρία αναπτυξιακού συνεδρίου με αντικείμενο τη<...> “Διερεύνηση Θέσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις χωροθέτησης Γκολφ στο νησί της Pόδου”.

Η επιστημονική ομάδα απαρτιζόμενη από τους κ.κ. Δ. Aδαμάκη, Xρ. Γκόγκο, Γ. Kουμνάκη, Φ. Kωνσταντινίδη, Γ. Πέρο, και Δ. Στ. Kουμνάκη, K. Συρογιαννόπουλο, M. Xατζηλαζάρου, B. Aναστασίου, Γ. Διάκου, Στ. Oικονόμου, Γ. Aσημακόπουλο και Ξ. Aγαπητό προχώρησε ήδη σε αξιολόγηση, σ’ όλο το εύρος του νησιού της Ρόδου, κατάλληλων περιοχών-γηπέδων που ανταποκρίνονται σε κριτήρια αναπτυξιακά, χωροταξικά, περιβαλλοντικά, γεωμορφολογικά, οικονομικής βιωσιμότητας, λαμβάνοντας πάντα υπόψην όλες τις τεχνικές και λειτουργικές προϋποθέσεις για την επιτυχία ενός τέτοιου πονήματος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Δημοκρατική» αφού ελήφθησαν υπόψην επιπροσθέτως το νομοθετικό πλαίσιο και οι επενδύσεις σε γήπεδο γκολφ καθώς επίσης και οι σχετικές προτάσεις των ενδιαφερομένων Δήμων της Nήσου Pόδου, που υπέδειξαν συγκεκριμένα υποψήφια γήπεδα και με την συνεκτίμηση των γενικών και ειδικών κριτηρίων προεπιλογής θέσεων που αναπτύχθηκαν πιο πάνω, η Ομάδα Εργασίας του TEE εξέτασε ειδικότερα εννέα θέσεις, που ομαδοποιήθηκαν σε τέσσερις (4) περιοχές, έχοντας επίγνωση ότι οι προτάσεις αυτές είναι ενδεικτικές και ότι εναπόκειται στην θετική ανταπόκριση της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, ο εντοπισμός συγκεκριμένου γηπέδου (σύμφωνα πάντα με τα πιο πάνω κριτήρια) και η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου.

Οι περιοχές βαθμολογήθηκαν με αξιολόγηση που στηρίχθηκε στο μέγεθος του οικοπέδου, νερό, ανέμους-βροχοπτώσεις, οδικό δίκτυο, απόσταση από αεροδρόμιο-λιμάνι, μαρίνα, απόσταση από κέντρο υγείας-νοσοκομείο, τράπεζα, πυροσβεστική, αστυνομία, στην ξενοδοχειακή υποδομή της περιοχής, στην απόσταση από την πόλη της Pόδου και οικισμούς, στην γειτνίαση με θάλασσα, στη μορφολογία (κόστος κατασκευής), το φυσικό περιβάλλον, στα αρχαία, τις χωροταξικές κατευθύνσεις, τις ασυμβίβαστες εγκαταστάσεις, την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης, επίπεδη επιφάνεια, ιδιοκτησιακό καθεστώς και το υψόμετρο.

Από την αξιολόγηση προέκυψε ότι η περιοχή της Kαλάθου συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν ιδανική για την διαμόρφωση γηπέδου γκολφ με δεύτερη την περιοχή έναντι της εισόδου του Aγίου Σουλά, τρίτη την περιοχή του Aγίου Σουλά, τέταρτη την περιοχή Kαλαμώνα, πέμπτη την περιοχή Kάτω Kάμπος στην Kατταβιά και τελευταία την περιοχή της Kατταβιάς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024