Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία του ελληνικού τουρισμού εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε το χθες πρωί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του κύκλου των επισκέψεων, που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό στα Υπουργεία, σύμφωνα…

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία του ελληνικού τουρισμού εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε το χθες πρωί το<...> Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του κύκλου των επισκέψεων, που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό στα Υπουργεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι, η Ελλάδα σε μια δύσκολη τουριστική συγκυρία διεθνώς πέτυχε σταθεροποίηση της τουριστικής κίνησης ενώ ταυτόχρονα αναμένει άνοδο τα επόμενα χρόνια και καταγράφεται πλέον ως τουριστικός προορισμός σε νέες αγορές της υφηλίου. Πρόσθεσε δε ότι, είναι ένας ανταγωνιστικός και πολύμορφος τουρισμός με σεβασμό στον πολιτισμό και την παράδοση. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην προβολή της χώρας μας, τονίζοντας ότι, για πρώτη φορά έγινε έγκαιρη διαφημιστική εκστρατεία εξωτερικό και μάλιστα με δεκαπλάσιο προϋπολογισμό, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εκστρατεία, που γίνεται στο εσωτερικό ενώ τόνισε ότι, στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν αναληφθεί για την τόνωση της τουριστικής κίνησης αλλά και της εξυπηρέτηση των τουριστών ελήφθη η απόφαση, από την 1η Ιουνίου τα μεγάλα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να παραμένουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 7 και μισή το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα. Παράλληλα υπογραμμίστηκε και η έμφαση που δίνεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με τον Πρωθυπουργό να αναφέρεται στην κατάθεση των δυο νομοσχεδίων για τον ιαματικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό και στην επεξεργασία σχεδίου για τον τουρισμό υγείας.

“Στόχος μας είναι η ουσιαστική και μακρόχρονη αναβάθμιση του τομέα του Τουρισμού. Οι προσπάθειές μας αντανακλούν την ιδιαίτερη σημασία, που δίνουμε στον τουρισμό, ως μοχλό ανάπτυξης της Οικονομίας. Το τεράστιο κεφάλαιο της ολυμπιακής προετοιμασίας είναι η βάση πάνω στην οποία θα οικοδομήσουμε το μελλοντικό μας έργο”, επισήμανε ο Πρωθυπουργός μετά το τέλος της συνάντησης του με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Αβραμόπουλο, που διήρκεσε δύο και πλέον ώρες. “Ήδη οι κινήσεις μας παράγουν αποτελέσματα. Πετύχαμε την σταθεροποίηση της τουριστικής κίνησης και αναμένουμε αύξησή της τα επόμενα χρόνια”.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε την έμφαση, που δίνει η Κυβέρνηση στον τουρισμό ως βασικού μοχλού ανάπτυξης της χώρας και απόδειξη τούτου, όπως είπε, αποτέλεσε η σύσταση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. “Στους 14 μήνες της νέας διακυβέρνησης έγιναν πολλά”, σημείωσε με έμφαση. “Οι φιλόδοξοι στόχοι έχουν τεθεί, μένουν πολλά για να επιτευχθούν”, συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.

Μεταξύ άλλων, πέραν της σύστασης του Υπουργείου, τόνισε, την ανασυγκρότηση της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης, την απεμπλοκή των μεγάλων επενδύσεων μέσω της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, αλλά και την αύξηση των κονδυλίων τόσο για τη διεθνή προβολή της χώρας αλλά και του κοινωνικού τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024