Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤουρισμός, εμπόριο και προσφυγικό τα θέματα συζήτησης της περιφερειάρχου Β. Αιγαίου με τον Αμερικανό πρέσβη
Περιφέρεια

Τουρισμός, εμπόριο και προσφυγικό τα θέματα συζήτησης της περιφερειάρχου Β. Αιγαίου με τον Αμερικανό πρέσβη

Η περιφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών ασύλου, ώστε να καταστεί δυνατή η γρήγορη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό και η συνεπακόλουθη αποσυμφόρηση των νησιών.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή 14 Ιουλίου στο γραφείο της στη Μυτιλήνη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt. Στον Αμερικανό πρέσβη παρουσιάστηκαν από την περιφερειάρχη και τον καθηγητή κ. Νίκο Σουλακέλλη οι επιπτώσεις από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες υποστήριξης στον τομέα του τουρισμού, αλλά και του εμπορίου και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες προώθησης των εξαγωγών για τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα των νησιών του Βορείου Αιγαίου όπως το λάδι, το ούζο, το κρασί, η μαστίχα και το μέλι.

Τέλος, αναφερόμενη στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα η περιφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών ασύλου, ώστε να καταστεί δυνατή η γρήγορη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό και η συνεπακόλουθη αποσυμφόρηση των νησιών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023