Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων μέσω της επτανησιακής κουζίνας

Τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων μέσω της επτανησιακής κουζίνας

Στο πλαίσιο της γενικότερης καμπάνιας για την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα στο πλαίσιο του Τουριστικού Πανοράματος, η Εταιρία Τουρισμού Ιονίων Νήσων, ΕΤΙΝ, προγραμμάτισε την τηλεοπτική παρουσίαση της […]

Στο πλαίσιο της γενικότερης καμπάνιας για την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα στο πλαίσιο του Τουριστικού Πανοράματος, η Εταιρία Τουρισμού Ιονίων Νήσων, ΕΤΙΝ, προγραμμάτισε την<…> τηλεοπτική παρουσίαση της επτανησιακής κουζίνας σε καθημερινές πρωινές εκπομπές των αθηναϊκών καναλιών.

Έτσι, από την Δευτέρα 24 Μαρτίου μέχρι την Παρασκευή 28 Μαρτίου, που γίνονται και τα εγκαίνια της έκθεσης Τουριστικό Πανόραμα 2003, στην πρωινή εκπομπή «Σαν το σπίτι σας» του Mega Channel θα παρουσιαστούν οι ιδιαιτερότητες των γεύσεων της επτανησιακής κουζίνας από τη συγγραφέα Τασία Δενδρινού (Κεφαλονιά), τον γευσιγνώστη Νίκο ΄Εγκαρχο (Ζάκυνθος), την συγγραφέα Τούλα Σκληρού (Λευκάδα) και τον καθηγητή των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας Γιώργο Αυθίνο (Κέρκυρα).

Στο πλαίσιο της εκπομπής θα παρουσιαστούν πιάτα από την Κέρκυρα όπως η περίφημη παστιτσάδα και το σοφρίτο, διάφορες γεύσεις από τη Λευκάδα όπως το μπουρδέτο, ο μπακαλιάρος, η ριγανάδα και η μαριδόπιτα, την Κεφαλονιά όπως κρεατόπιτα, κουνέλι, κλέφτικο αρνί και τη Ζάκυνθο όπως ραγού, γεμιστός κόκορας και κρασάτο χοιρινό.

Παράλληλα, θα προβληθούν τα πολύ καλά τοπικά προϊόντα των Νησιών όπως η γραβιέρα και το νούμπουλο (είδος προσούτο) Κέρκυρας, η σφήνα (είδος τυριού), το σαλάμι αέρος, οι φακές και το μέλι Λευκάδας, η φέτα, το χοιρομέρι και το θυμαρίσιο μέλι Κεφαλονιάς, το λαδοτύρι και οι σταφίδες Ζακύνθου. Γλυκές σπεσιαλιτέ των Ιονίων είναι το μαντολάτο, οι μάντολες, το παστέλι, η λαδόπιτα και τα λαδοκούλουρα της Λευκάδας.

Τα πιάτα και τα εδέσματα των Ιονίων Νήσων συνοδεύονται από χαρακτηριστικά κρασιά και λικέρ όπως το κουμ – κουάτ της Κέρκυρας, το κόκκινο βαφικό κρασί της Λευκάδας, η Ρομπόλα της Κεφαλονιάς και το λευκό κρασί της Ζακύνθου.

Η επτανησιακή κουζίνα θα προβληθεί και σε άλλα κανάλια. Ακόμη, έχει προβληθεί και στο ειδικό ένθετο που κυκλοφόρησε σε όλους τους χώρους των εστιατορίων και bar-bistro των Γερμανικών Σιδηροδρόμων και των Ευρωπαϊκών Αμαξοστοιχιών που ξεκίνησαν από τη Γερμανία το Μάρτιο στο πλαίσιο της γαστριμαργικής καμπάνιας του ΕΟΤ στη Γερμανία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024