Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤουριστική συνεργασία της Ένωσης Δήμων Ροδόπης με Βούλγαρους

Τουριστική συνεργασία της Ένωσης Δήμων Ροδόπης με Βούλγαρους

Σε σύναψη συνεργασιών προχώρησαν επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα από την πόλη Σμόλιαν της Βουλγαρίας με συναδέλφους τους της Ξάνθης και της Καβάλας. Συγκεκριμένα, 16μελής αποστολή της Ένωσης Δήμων Ροδόπης από […]

Σε σύναψη συνεργασιών προχώρησαν επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα από την πόλη Σμόλιαν της Βουλγαρίας με συναδέλφους τους της Ξάνθης και της Καβάλας<...>.

Συγκεκριμένα, 16μελής αποστολή της Ένωσης Δήμων Ροδόπης από το Σμόλιαν φιλοξενήθηκαν στην Ξάνθη και την Καβάλα από την εταιρία Συνοριακή Περιοχή Δέλτα – Ροδόπη. Την αποστολή αποτελούσαν τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι είχαν σειρά συναντήσεων με Έλληνες συναδέλφους τους από τους νομούς Καβάλας και Ξάνθης. Ο κύριος προβληματισμός όλων όσων συμμετείχαν στις συναντήσεις αυτές ήταν η καθυστέρηση που παρατηρείται στη διάνοιξη του κάθετου οδικού άξονα από την Ξάνθη έως το Σμόλιαν, γεγονός που επισήμανε ο πρόεδρος της συνοριακής περιοχής και πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας- Ξάνθης Κωνσταντίνος Τάτσης.

Η επόμενη συνάντηση μεταξύ των δυο περιοχών θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου στο Σμόλιαν με τη συμμετοχή Ελλήνων και Βουλγάρων τουριστικών πρακτόρων.

Επίσης, η νομαρχία της Ξάνθης λαμβάνει μέρος αυτές τις μέρες στην διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν αναλυτικά για το νομό της Ξάνθης με έντυπο υλικό, τοπικά προϊόντα και φωτογραφίες και να αποκτήσουν έτσι γενική άποψη για το νομό.

Τόσο η νομαρχία, όσο και άλλοι φορείς της Ξάνθης, καταβάλουν μια πολύχρονη προσπάθεια για να προβληθεί στο εξωτερικό ο νομός της Θράκης με στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στο επόμενο χρονικό διάστημα η Ξάνθη θα συμμετάσχει και σε άλλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

“Είναι γνωστό ότι γίνεται μια πολλαπλή ολοκληρωμένη προσπάθεια στην κατεύθυνση της τουριστικής προβολής της προσέλκυσης εδώ επισκεπτών στην περιοχή μας” αναφέρει ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης. Σχετικά με την έκθεση ο νομάρχης δήλωσε ότι “Είναι μια ενδιαφέρουσα έκθεση και έχει μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που έχουν οι υπόλοιπες εκθέσεις. Εμείς προσπαθούμε σιγά σιγά να δημιουργήσουμε ένα ενδιαφέρον, να τραβήξουμε το τουριστικό ενδιαφέρον γειτονικών περιοχών και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων αν είναι δυνατόν να προσελκύσουμε επισκέπτες τουλάχιστον για ένα μέρος από αυτούς που θα περάσουν οδικώς και θα κατευθυνθούν ή θα επιστρέφουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι” τονίζει ο Νομάρχης Ξάνθης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024