Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΤουρκικό καταμαράν προσέκρουσε στον προβλήτα της Κω
Αμεση η κινητοποίηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού

Τουρκικό καταμαράν προσέκρουσε στον προβλήτα της Κω

Τουρκικό καταμαράν με 213 επιβάτες προσέκρουσε χθες το πρωί στον προβλήτα της Κω κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης στο λιμάνι. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν 25 επιβάτες, οι πέντε εκ των οποίων σοβαρά. Οι τραυματίες είναι στην πλειονότητά τους Βρετανοί τουρίστες…

Τουρκικό καταμαράν με 213 επιβάτες προσέκρουσε χθες το πρωί στον προβλήτα της Κω κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης στο λιμάνι. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν 25 επιβάτες<...>, οι πέντε εκ των οποίων σοβαρά. Οι τραυματίες είναι στην πλειονότητά τους Βρετανοί τουρίστες.

Το καταμαράν “Aegean Cat”, με τουρκική σημαία προερχόταν από την Τουρκία μεταφέροντας 213 επιβάτες. Η πρόσκρουση σημειώθηκε στις 11:20 το πρωί κατά τη διάρκεια πρόσδεσης του καταμαράν στο λιμάνι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Aμεση ήταν η κινητοποίηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη μόλις ενημερώθηκε για το ατύχημα. Ο κ. Νικητιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον λιμενάρχη της Κω κ. Σεφεριάδη, από τον οποίο ζήτησε να παρασχεθούν όλες οι διευκολύνσεις για την απρόσκοπτη επιστροφή των επιβατών του καταμαράν στα τουρκικά παράλια. Αμέσως μετά ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τηλεφώνησε στον διοικητή του νοσοκομείου Κω κ. Σοροκάκη και του ζήτησε να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα όλα τα περιστατικά τραυματισμού των Βρετανών τουριστών. Από την ενημέρωση που είχε ο υφυπουργός από τον διοικητή του νοσοκομείου πληροφορήθηκε ότι η πλειονότητα των τραυματιών είχε υποστεί αμυχές και εκδορές ενώ τέσσερα περιστατικά έχριζαν εντατικότερης ιατρικής φροντίδας καθώς αφορούσαν θλαστικά τραύματα και ένα κάταγμα.

Για να διαπιστώσει την κατάσταση εις την οποία βρισκόνταν οι Βρετανοί τραυματίες ο υφυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την κα Lind Moran, μια εκ των τραυματιών η οποία τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και την ανθοδέσμη που της απέστειλε ο κ. Νικητιάδης. Ο υφυπουργός επικοινώνησε επίσης με τον Βρετανό πρέσβη στη χώρα μας κ. David Landsman, τον οποίο ενημέρωσε για τις ενέργειές του μεταφέροντας στον πρέσβη την συμπαράσταση του Υπουργού και της Κυβέρνησης για τους Βρετανούς τουρίστες που τραυματίστηκαν. Ο κ. Landsman ευχαρίστησε τον κ. Νικητιάδη για το ενδιαφέρον και τις ενέργειές του και συμφώνησε να επικοινωνήσουν εκ νέου μόλις θα έφθανε ο ίδιος στην Κω.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024