Τελευταία νέα

Travel Card: Ανθρακας ο θησαυρός

Θεαματική είσοδο έκανε στο χώρο του τουρισμού η Travel Card και όπως φαίνεται θα κάνει ακόμα πιο θεαματική έξοδο, αφήνοντας χρέη σε πολλούς επαγγελματίες του χώρου -ξενοδόχους και τουριστικά γραφεία- το προσωπικό της απλήρωτο, αλλά και πολλούς υποψήφιους ταξιδιώτες, που πίστεψαν στις υποσχέσεις της για φθηνές διακοπές, απογοητευμένους…

Θεαματική είσοδο έκανε στο χώρο του τουρισμού η Travel Card και όπως φαίνεται θα κάνει ακόμα πιο θεαματική έξοδο, αφήνοντας χρέη<...> σε πολλούς επαγγελματίες του χώρου -ξενοδόχους και τουριστικά γραφεία- το προσωπικό της απλήρωτο, αλλά και πολλούς υποψήφιους ταξιδιώτες, που πίστεψαν στις υποσχέσεις της για φθηνές διακοπές, απογοητευμένους.

Οι κάτοχοι καρτών Travel Card, που η ισχύς τους λήγει στις 15 Ιουλίου, δεν μπορούν να τις ανανεώσουν πια, καθώς το τηλεφωνικό κέντρο της ιδιοκτήτριας εταιρίας Media and Travel Group A.E. δεν απαντά και οι αρμόδιοι έχουν εξαφανιστεί, ενώ η εταιρία δεν εξέδωσε το νέο θερινό Οδηγό που είχε υποσχεθεί στους κατόχους, όπου θα συμπεριλαμβάνονταν νέα καταλύματα. Διαμαρτυρίες για αθέτηση υποχρεώσεων έχουν υπάρξει από ξενοδόχους, τουριστικά γραφεία και άλλους συνεργάτες και προμηθευτές της εταιρίας-κάρτας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έρευνα που είχε κάνει το TravelDailyNews στην αρχή της εμφάνισης της κάρτας είχε αποκαλυφθεί ότι ενώ ορισμένοι ξενοδόχοι δεν είχαν καν υπογράψει συμβόλαια βρισκόντουσαν μέσα στον κατάλογο των ξενοδοχείων της κάρτας. Aλλοι πάλι, ενώ είχαν υπογράψει συμβόλαια στην αρχή μετά ζήτησαν την παύση της συνεργασίας, αλλά τα ξενοδοχεία τους συνέχιζαν να παραμένουν στον κόμβο που εσπευσμένα είχε κατασκευάσει η εταιρία και να φαίνονται ως συνεργαζόμενα. Τις τελευταίες ημέρες το TravelDailyNews δέχθηκε καταγγελίες από ξενοδόχους από διάφορες περιοχές για χρέη που τους έχει δημιουργήσει η εταιρία, αλλά και από τουριστικά γραφεία που είχαν συνεργαστεί με την Travel Card και βρέθηκαν εκτεθειμένα έναντι των ξενοδόχων. Υπήρξαν περιπτώσεις ξενοδόχων οι οποίοι σχεδόν δεν αναγνώριζαν τα ξενοδοχεία τους από τις παλαιές φωτογραφίες που εξακολουθούσαν να υπάρχουν στον κόμβο της Travel Card αν και εδώ και καιρό είχαν διακόψει τη συνεργασία τους με την εταιρία, ενώ όπως μας δήλωσαν, οι τιμές που αναφέρονται στον κόμβο της Travel Card δεν έχουν καμιά σχέση με αυτές που πουλάνε αυτή την εποχή στους μεμονωμένους πελάτες τους.

Από την άλλη μεριά, ορισμένοι ιδίως τουριστικοί πράκτορες που είχαν πιστέψει στην κάρτα, προσπάθησαν με όλες τους δυνάμεις να βοηθήσουν. “Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν προβλήματα πληρωμών από την Travel Card, ακόμα και πριν το Πάσχα προς τα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία, εμείς υποστηρίξαμε την προσπάθεια αυτή που την πιστεύαμε και συνεχίσαμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο και να τον προωθούμε προς τα ξενοδοχεία”, δήλωσε στο TravelDailyNews η κ. Ρίτα Τζιώτη από το τουριστικό γραφείο Windmills. “Προ ημερών είχαμε συνάντηση στα γραφεία της εταιρίας στην Αθήνα και μας εγγυήθηκαν ξανά ότι θα πληρωθούμε”, συνέχισε.

Η εταιρία παρουσίαζε οικονομικά προβλήματα πριν από το Πάσχα ακόμα όταν ο γενικός διευθυντής της κ. Επαμεινώνδας Τσετσενέκος αποχώρισε. Από εκείνο το σημείο και μετά οι εργαζόμενοι είχαν να πληρωθούν, όπως και πολλοί από τους προμηθευτές. Η πρώτη συνάντηση με τους προμηθευτές και ιδίως τους τουριστικούς πράκτορες που είχε ως αντιπροσώπους η κάρτα στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, έγινε στα γραφεία της Travel Card και οι υπόλοιποι ιθύνοντες της κάρτας διαβεβαίωσαν ότι θα γίνουν πληρωμές. Οι αντιπρόσωποι έκαναν κάθε προσπάθεια για να στηρίξουν την ιδέα, όμως οι πληρωμές καθυστερούσαν. Πριν από λίγο καιρό, γνωστός ξενοδόχος της Αθήνας κάλεσε πάλι τους συνεργάτες της Travel Card αναφέροντας τους ότι θα αναλάβει εκείνος της κάρτα, όμως μόλις μια εβδομάδα μετά τους ανακοίνωσε ότι αυτή η συμφωνία δεν ισχύει γιατί δεν θα προβεί στην αγορά της εταιρίας λόγω του κακού πλέον ονόματος της κάρτας από την αρνητική δυσφήμιση που έχει γίνει.

Ο HATTA βέβαια είχε εφιστίσει την προσοχή στα μέλη του για την πιθανή απάτη της κάρτας και μάλιστα είχε οδηγήσει την ιδιοκτήτρια εταιρία στα δικαστήρια για την παραπλανητική διαφήμιση που έκανε. Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο είχε συμβεί και με ενώσεις καταναλωτών που πίστευαν ότι οι καταναλωτές τουρίστες έπεφταν σε απάτη μη γνωρίζοντας βασικά στοιχεία για το προϊόν που αγόραζαν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024