Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤρεις νεκροί και 47 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου

Τρεις νεκροί και 47 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου

Τρεις νεκροί και 47 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας Ιντερσίτι, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη, με φορτηγό σε φυλασσόμενη διάβαση έξω από την πόλη […]

Τρεις νεκροί και 47 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας Ιντερσίτι<...>, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη, με φορτηγό σε φυλασσόμενη διάβαση έξω από την πόλη της Δράμας. Από τους 47 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία οι 22 παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ σε δύο η κατάστασή τους κρίθηκε βαριά και χρειάστηκε να υποβληθούν άμεσα σε εγχείρηση. Από τους θεράποντες ιατρούς ανακοινώθηκε ότι έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Νεκροί είναι ο οδηγός του φορτηγού, Γιάννης Παπαδόπουλος, 40 ετών από το Περιθώρι Δράμας, και άλλα δύο άτομα, ένας δόκιμος αστυφύλακας, και μία νηπιαγωγός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του μικρού φορτηγού επιχείρησε να περάσει τη διάβαση, στην οποία δεν λειτούργησε η μπάρα ελέγχου της σιδηροδρομικής γραμμής, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί για αρκετά μέτρα και να προξενήσει τον εκτροχιασμό του τρένου. Ωστόσο με ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ αναφέρει ότι οι μπάρες λειτούργησαν κανονικά.

Ο υπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Λιάπης εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του στις οικογένειες των θυμάτων, επισημαίνοντας ότι στις διαβάσεις προτεραιότητα έχει πάντα το τρένο. Το 90% των δυστυχημάτων, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, οφείλεται σε παραβάσεις του ΚΟΚ, τονίζοντας ότι είναι “θέμα κοινωνικής ευθύνης”.

Στον τόπο του δυστυχήματος επίσης έσπευσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργος Καλαντζής, που ενημερώθηκε για το έργο των σωστικών συνεργείων, καθώς και ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος επέβλεψε τις εργασίες για την απομάκρυνση των οχημάτων της αμαξοστοιχίας από τον επαρχιακό δρόμο Νέας Σεβάστειας – Κουδουνιών.

Το τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής, που είχε κλείσει λόγω του δυστυχήματος, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 9 το πρωί της Μ. Δευτέρας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024