Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤσοχατζόπουλος: Μοναδική ευκαιρία για την Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Τσοχατζόπουλος: Μοναδική ευκαιρία για την Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ως την ευκαιρία της Αθήνας για ριζική ανανέωση και αλλαγή εικόνας-προφίλ, χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άκης Τσοχατζόπουλος τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στην ομιλία του κατά την διάρκεια της […]

Ως την ευκαιρία της Αθήνας για ριζική ανανέωση και αλλαγή εικόνας-προφίλ, χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άκης Τσοχατζόπουλος τους Ολυμπιακούς Αγώνες<...> του 2004, στην ομιλία του κατά την διάρκεια της διημερίδας 'The 2004 Olympic Games Summit, Management Strategies for the Success of the Olympiad' που διοργανώθηκε από την εταιρία Hazlis & Rivas αντιπρόσωποι για την Ελλάδα και την Κύπρο του Economist Conferences.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, επίσης, αναρωτήθηκε αν πράγματι υπάρχει ο χρόνος για την κατάλληλη προετοιμασία της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μιας και το Μόναχο προετοιμάζονταν 5-6 χρόνια. Ανέφερε επίσης ότι στην Αθήνα θα λειτουργήσουν μερικά νέα ξενοδοχεία με υψηλό επίπεδο ποιότητας και θα υπάρξει από την πολιτεία ιδιαίτερη έμφαση στα αστέρια. 'Βασική προτεραιότητα μας στον τουρισμό είναι το τυποποιημένο ποιοτικό στοιχείο', ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η Αθήνα στερείται κατάλληλων χώρων για συνέδρια, χάνοντας μερίδιο από τον συνεδριακό τουρισμό. Η πολιτεία έχει ήδη δεσμευθεί, όπως είπε, για την δημιουργία συνεδριακού κέντρου με αρκετές χιλιάδες θέσεις στους χώρους του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Οι αποφάσεις της πολιτείας θα βοηθηθούν και από την ειδική μελέτη σχετικά με τον Συνεδριακό Κέντρο της Αθήνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης, ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στην Αθήνα στόχος είναι η αξιοποίηση του γεγονότος για την ενδυνάμωση της ελληνικής περιφέρειας. Εκείνο το καλοκαίρι θα πρέπει ένας ικανοποιητικός αριθμός θεατών να συνεχίσει μετά τους αγώνες τις διακοπές του στην Ελλάδα στα διάφορα νησιά και στις τουριστικές της περιοχές.

Σε αυτό το σημείο και μετά από σχετική ερώτηση για την διαμονή των θεατών, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιος είναι τελικά ο ακριβής αριθμός των θεατών που περιμένουμε. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ακούγεται συχνά. "Η εμπειρία των άλλων πόλεων δείχνει μικρούς αριθμούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν 100.000 θεατές, αλλά τώρα έχουμε περιορισθεί στις 40.000, φυσικά εκτός από τα μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας", είπε χαρακτηριστικά. Σε λίγες μέρες θα παραδοθεί στην δημοσιότητα ειδική μελέτη για τον προσδιορισμό του αριθμού των θεατών που θα αξιολογήσει την εμπειρία και θα δώσει την πραγματική διάσταση. Ο υπουργός ανέφερε επίσης, ότι ήδη μελετάται η δυνατότητα προσφοράς ιδιωτικής κατοικίας για την κάλυψη αυτής της επιπρόσθετης ζήτησης κλινών που δεν είναι μέσα στην συμβατική υποχρέωση της χώρας μας απέναντι στην ΔΟΕ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024