Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤσουρή: Η πρόληψη ατυχημάτων πρέπει να αποτελεί μείζονα πολιτική προτεραιότητα
Πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Εμπορική Ναυτιλία

Τσουρή: Η πρόληψη ατυχημάτων πρέπει να αποτελεί μείζονα πολιτική προτεραιότητα

Την ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος διάσωσης των επιβατών του πλοίου «Θεόφιλος», συγχαίροντας όλους όσους βοήθησαν προς την κατεύθυνση αυτή, εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ, δια στόματος της πολιτικής εκπροσώπου του […]

Την ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος διάσωσης των επιβατών του πλοίου «Θεόφιλος», συγχαίροντας όλους όσους βοήθησαν προς την κατεύθυνση αυτή, εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ, δια στόματος της πολιτικής εκπροσώπου του για την Εμπορική<...>Ναυτιλία, κας Ελπίδας Τσουρή.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, η κα Τσουρή ανέφερε: “Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτό ατύχημα, στο οποίο, για διάφορους λόγους, δεν θρηνήσαμε θύματα, είναι αντικείμενο προανακριτικής και δικαστικής διερεύνησης, την οποία αναμένουμε να ολοκληρωθεί ταχύτατα, με πλήρη διαφάνεια και καταλογισμό ευθυνών, όπου υπάρχουν”.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η κα Τσουρή επανέλαβε για μία ακόμη φορά, ότι η πρόληψη τέτοιου είδους ατυχημάτων θα πρέπει να αποτελεί μείζονα πολιτική προτεραιότητα, η οποία, σήμερα, δεν υπάρχει στην κυβερνητική πολιτική.

“Το μόνο σίγουρο είναι” κατέληξε “ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει άμεσα ρότα. Δεν διασφαλίζονται σύγχρονες, ποιοτικές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με μέτρα και πολιτικές, όπως η κατάργηση του ορίου ηλικίας των πλοίων, η πλήρης υποβάθμιση και εγκατάλειψη της ναυτικής εκπαίδευσης, η άρνηση θεσμοθέτησης της Χάρτας των Δικαιωμάτων Επιβατών της Ακτοπλοΐας και η μονοσήμαντη αποδοχή των αιτημάτων των εφοπλιστών σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024