Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒ. Κικίλιας: 'Συνυπολογίζουμε τις επιπτώσεις στις τουριστικές ροές από την κρίση στην Ουκρανία'
Τουριστική πολιτική

Β. Κικίλιας: 'Συνυπολογίζουμε τις επιπτώσεις στις τουριστικές ροές από την κρίση στην Ουκρανία'

Προ πανδημίας οι επισκέπτες-ταξιδιώτες από τη Ρωσία και από την Ουκρανία έφεραν στην Ελλάδα περίπου μισό δισ. ευρώ σε έσοδα.

“Βλέπω δύο σημεία παγκόσμιας αστάθειας τα οποία συνυπολογίζουμε“, ανέφερε σε συνέντευξή του στον Real FM ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας. “Το πρώτο είναι εάν και εφόσον θα υπάρχει οποιαδήποτε άλλη μετάλλαξη και πως θα εξελιχθεί η πανδημία. Και το δεύτερο έχει να κάνει με την κρίση στην Ουκρανία που έχει δύο άξονες: Ο ένας έχει να κάνει με τους επισκέπτες-ταξιδιώτες από τη Ρωσία και από την Ουκρανία. Υπενθυμίζω ότι προ πανδημίας οι δύο αυτές χώρες έφεραν κοντά στο μισό δισ. ευρώ έσοδα. Και ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με τις επιπτώσεις στον ενεργειακό τομέα, τις οποίες έχω ζητήσει και από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και από το Υπουργείο Οικονομικών να συνυπολογίσουν. Δηλαδή, τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, το αυξημένο κόστος ενέργειας για τα ξενοδοχεία και πώς θα επηρεάσει αυτό τις αλλαγές στις τιμές και τα πακέτα παγκοσμίως. Αυτό όμως είναι σημειακό. Είναι η αποτύπωση της εικόνας του τελευταίου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου με όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν. Και θα ήθελα να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί όλη αυτή η ιστορία”.

Και συνέχισε: “Ανακοινώθηκε επισήμως, δια της Ρωσικής Πρεσβείας, η αύξηση των πτήσεων προς την Ελλάδα από τη Ρωσία για τουριστικούς προορισμούς το 2022. Προφανώς, η κρίση αυτή μας προβληματίζει όπως και όλους, δε θέλουμε να εθελοτυφλούμε. Υπάρχει η παράδοση αυτή ούτως ή άλλως των Ρώσων επισκεπτών και τουριστών ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα, το Άγιο Όρος, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας. Και των Ουκρανών ταξιδιωτών και τουριστών, επίσης. Θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, που δεν είναι καλή αυτήν την εποχή. Και νομίζω ότι σε επίπεδο Κυβερνήσεων θα βρεθεί μία φόρμουλα τέτοια, που να μπορεί να υποστηρίξει αυτήν την κατάσταση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024