Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒ. Κικίλιας: 'Θα ζητήσω από τους ξενοδόχους να δώσουν ειδικές τιμές στους Έλληνες'
Τουριστική πολιτική

Β. Κικίλιας: 'Θα ζητήσω από τους ξενοδόχους να δώσουν ειδικές τιμές στους Έλληνες'

'Το πλήγμα από τη ρωσική δεν είναι μεγάλο, καθώς μετά το 2012 (χρονιά-ρεκόρ με 1.200.000 ταξιδιώτες από τη Ρωσία), με τον πόλεμο στην Κριμαία αυτό έπεσε στο 50% και συνέχισε να φθίνει. Το 2020 είχαμε 50.000 και το 2021 120.000 ταξιδιώτες, οπότε το σύνολο του αριθμού σε σχέση με το προϊόν μας, είναι μικρό. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν τους θέλουμε', είπε ο υπουργός Τουρισμού.

“Από τους μεγάλους Tour Operators στο εξωτερικό ζήτησα να δώσουν καλύτερα πακέτα στους Έλληνες ξενοδόχους, για να μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και καλύτερες τιμές για τους τουρίστες και ειδικά για τους Έλληνες στο εσωτερικό τουρισμό”. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του χθες στον ΣΚΑΙ. και συνέχισε: “Πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα για όλα τα βαλάντια να κάνουν διακοπές, κυρίως οι Έλληνες. Όμως δεν σας κρύβω ότι είπα στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, τον κ. Τάσιο, ότι οδεύοντας προς το τέλος της άνοιξης σύσσωμοι οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Τουρισμού θα πρέπει να δουν τη δυνατότητα να δώσουν ειδικές τιμές στους Έλληνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υπερπολλαπλασιάσουμε το τουριστικό μας προϊόν”.

“Παρά την πίεση που δεχόμαστε, το τουριστικό μας προϊόν αντέχει”
“Ζούμε έναν πόλεμο του οποίου οι συνέπειες, πρώτα απ’όλα είναι ανθρωπιστικές και μετά οικονομικές και ενεργειακές – ανυπολόγιστες αυτήν τη στιγμή”, είπε ο υπουργός. “Όμως, δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι παρά την πίεση την οποία δεχόμαστε, το τουριστικό προϊόν που είναι η ναυαρχίδα της οικονομίας στην Ελλάδα αντέχει, παρά την κρίση και τα προβλήματα.

Από σήμερα (σ.σ. χθες) καταργείται το PLF σε όλες τις πύλες εισόδου, χερσαία σύνορα και αεροδρόμιά μας και άρα διευκολύνεται ο τρόπος με τον οποίον ταξιδιώτες και επισκέπτες και τουρίστες θα έρθουν στη χώρα. Επίσης, όλοι οι εμβολιασμένοι πολίτες των χωρών που είναι συμβατές με το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, αλλά και των ΗΠΑ, του Καναδά και της Αυστραλίας, που ξανάνοιξε μετά από 3 χρόνια, μπορούν να έρθουν χωρίς υποχρέωση testing.

Ήδη ανακάμπτουν οι κρατήσεις από την Αμερική, είναι πάλι πρώτες στην Ελλάδα σε ό,τι έχει να κάνει με τα ξενοδοχεία μας, ειδικά της Αθήνας. Επενδύσαμε στρατηγικά στην αγορά των ΗΠΑ. Υποδεχθήκαμε την πρώτη πτήση στις 8 Μαρτίου από την Delta. Απευθείας πτήσεις από την Αμερική καθημερινά στην Ελλάδα, πάνω από 3.000 ταξιδιώτες την εβδομάδα. Είναι high spenders επισκέπτες, υψηλού εισοδήματος, αφήνουν σημαντικό συνάλλαγμα στη χώρα, τους θέλουμε, τους χρειαζόμαστε”.

“Κύριο μέλημά μας να στηρίξουμε και να φροντίσουμε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία”
Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει απαγόρευση εμπορικών πτήσεων για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και την Ελλάδα μέχρι τις 30 Μαΐου. “Παρ’όλα αυτά, θέλω να πω ότι με το ρωσικό λαό, όπως και με τον ουκρανικό λαό στον οποίο δείχνουμε και δίνουμε την αλληλεγγύη μας, έχουμε δεσμούς φιλίας, δεσμούς θρησκευτικούς και θεωρώ ότι κάποιοι από τους Ρώσους, αν και εφόσον το αντέχει η οικονομία τους, μπορεί να φτάσουν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Δεν είναι μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό μας, γιατί δυστυχώς μετά το 2012 που ήταν χρονιά-ρεκόρ με 1.200.000 ταξιδιώτες από τη Ρωσία, με τον πόλεμο στην Κριμαία αυτό έπεσε στο 50% και συνέχισε να φθίνει. Το 2020 είχαμε 50.000 ταξιδιώτες και το 2021 120.000 ταξιδιώτες. Οπότε το σύνολο του αριθμού σε σχέση με το προϊόν μας, είναι μικρό. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν τους θέλουμε. Όμως, όταν μαίνεται ένας πόλεμος στην Ουκρανία, έχει εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία, αυτό που είναι της παρούσης είναι να στηρίξουμε και να φροντίσουμε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία με ανθρωπισμό, με αλληλεγγύη και με αγάπη. Και εάν θελήσουν να μείνουν στην Ελλάδα και να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή, εμείς στον τουριστικό κλάδο τους προσφέρουμε εργασία. Έχουμε 50.000 θέσεις που δεν καλύφθηκαν πέρυσι στον τουρισμό από την εσωτερική αγορά και πολύ ευχαρίστως να μπορέσουν να εργαστούν στην Ελλάδα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024