Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒ. Κικίλιας στο ΕΒΕΑ: '320 εκατ. ευρώ από το RRF για ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας'
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Β. Κικίλιας στο ΕΒΕΑ: '320 εκατ. ευρώ από το RRF για ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας'

'Στο οπλοστάσιό μας βρίσκονται τόσο η προσέλκυση νέων επενδύσεων σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, που θα δώσουν την ώθηση που χρειάζεται ο τουρισμός, όσο και η ενίσχυση των υποδομών μας και η διαφύλαξη της ποιότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος που συνδέεται με τη φέρουσα ικανότητα', λέει ο υπουργός Τουρισμού.

Για τη συμβολή του ελληνικού τουρισμού και την προστιθέμενη αξία του στην ελληνική οικονομία, στην ελληνική επιχειρηματικότητα και κυρίως στο εμπόριο, αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας κατά την ομιλία του στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

“Ο τουρισμός δεν είναι υπόθεση των λίγων, είναι υπόθεση των πολλών. Αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, καθώς 1 στα 4 ευρώ του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται, έμμεσα ή άμεσα, από την τουριστική δραστηριότητα. Είναι μία από τις βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα”, επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας έκανε ειδική αναφορά στον εμπορικό κλάδο και στα εμπορικά καταστήματα, που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με το τουριστικό προϊόν και ουσιαστικά αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του εμπορικού κόσμου της χώρας. “Στηρίζουμε τον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που ασχολούνται με το εμπόριο – ειδικά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα – τη μεταποίηση, τις διάφορες υπηρεσίες που βρίσκονται σε άμεση διασύνδεση με το τουριστικό προϊόν”, υπογράμμισε.

Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, “η στρατηγική μας στηρίζει τους παραδοσιακούς και τους δυναμικούς κλάδους της επιχειρηματικότητας. Στο ‘οπλοστάσιό’ μας βρίσκονται τόσο η προσέλκυση νέων επενδύσεων σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, που θα δώσουν την ώθηση που χρειάζεται ο τουρισμός, όσο και η ενίσχυση των υποδομών μας και η διαφύλαξη της ποιότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος που συνδέεται με τη φέρουσα ικανότητα”.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι οποίοι αξιοποιούνται σε κρίσιμα έργα για την τουριστική ανάπτυξη, όπως η διαχείριση προορισμών, ο ορεινός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, ο αγροτουρισμός και η γαστρονομία, η αναβάθμιση τουριστικών λιμένων και τα έργα που αφορούν στην προσβασιμότητα των τουριστικών προορισμών από ΑμεΑ. Όπως υπογράμμισε, “πρόκειται για 320 εκατ. ευρώ από το RRF, που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην περαιτέρω ενίσχυση τόσο του τουριστικού μας προϊόντος, όσο και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς η τουριστική ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε την οικονομία του τουρισμού, ως την λαϊκή οικονομία της Ελλάδας η οποία επιστρέφει το μέρισμα της επιτυχίας της στη μέση ελληνική οικογένεια. “Όταν αυξάνεται το ταμείο των επιχειρήσεων, αυξάνεται και το πορτοφόλι της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα”, είπε χαρακτηριστικά.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024