Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒιβλία ΚΒΣ και για ενοικιαζόμενα και κάμπινγκ από την 1η Ιουλίου
Στην κατηγορία εντάσσονται πλέον και ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ

Βιβλία ΚΒΣ και για ενοικιαζόμενα και κάμπινγκ από την 1η Ιουλίου

Ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ εντάσσονται, μεταξύ των άλλων, σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, στο λογιστικό τρόπο προσδιορισμού του<...> εισοδήματός τους. Από την 1η Ιουλίου τα εισοδήματά τους θα προσδιορίζονται με βάση τα βιβλία τους και όχι τεκμαρτά όπως σήμερα, ενώ θα…

Ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ εντάσσονται, μεταξύ των άλλων, σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, στο λογιστικό τρόπο προσδιορισμού του<…> εισοδήματός τους. Από την 1η Ιουλίου τα εισοδήματά τους θα προσδιορίζονται με βάση τα βιβλία τους και όχι τεκμαρτά όπως σήμερα, ενώ θα χρησιμοποιούν και ταμειακές μηχανές για την έκδοση αποδείξεων.

Το Υπουργείο Οικονομικών, με εγκύκλιο (ΠΟΛ 1091) που εξέδωσε παρέχει οδηγίες και παραδείγματα για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς. Με τις νέες αλλαγές δεν απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων οι επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες από επαγγελματική εγκατάσταση, ακόμη και αν δηλώνουν έσοδα κάτω των 5.000 ευρώ. Επίσης η εγκύκλιος ορίζει ότι από το νέο έτος όλες οι συναλλαγές αξίας άνω των 3.000 ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων και μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου θα γίνονται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών, ενώ συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω τράπεζας με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή επιταγές.

Οι υπόχρεοι πλέον σε βιβλία β΄ κατηογρίας θα πρέπει να μεταβούν στο τμήμα μητρώου της εφορίας τους και να δηλώσουν τη μεταβολή της κατηγορίας βιβλίων από 1/7/2010 μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2010.

Για την πρώτη εφαρμογή και για τη διευκόλυνση των επιτηδευματιών το βιβλίο εσόδων – εξόδων μπορεί να ενημερωθεί για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2010. Η εκτύπωση της μηνιαίας κατάστασης των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου μπορεί να γίνει μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2010. Σημειώνεται ότι έντυπα του Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων και της Μηνιαίας Κατάστασης Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων τα οποία είχαν θεωρηθεί στο παρελθόν και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί μπορεί να χρησιμοποιηθούν εκ νέου χωρίς επαναθεώρησή τους.

Στο Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων θα καταχωρούνται αγορές, πωλήσεις, έξοδα και λοιπές πράξεις που πραγματοποιούνται από την ημερομηνία της τήρησης βιβλίων β΄ κατηγορίας. Στο μεταξύ, από την 1-1-2011 όλες οι συναλλαγες μεταξύ επιχειρήσεων θα γίνονται μέσω επαγγελματικών λογαριασμών και επιταγών. Ωστόσο, από την 1-6-2010 μειώνεται το όριο άνω του οποίου υπάρχει υποχρέωση εξόφλησης τιμολογίων (αγοράς αγαθών ή λήψης υπηρεσιών) από τον λήπτη του φορολογικού στοιχείου, με επιταγές έκδοσης του λήπτη του στοιχείου ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού, από τα 15.000 ευρώ στα 3.000 ευρώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024