Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞΕΕ, περιφέρειες και επιμελητήρια μπορούν να εκπαιδεύουν για τα υγειονομικά πρωτόκολλα
Τουριστική εκπαίδευση

ΞΕΕ, περιφέρειες και επιμελητήρια μπορούν να εκπαιδεύουν για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Βάσει της σχετικής ΚΥΑ, οι φορείς αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μη χρεώνουν για την παροχή του εκπαιδευτικού υλικού ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τις επιχειρήσεις και αποτελεί προϋπόθεση το υλικό της εκπαίδευσης να έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Τουρισμού με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ.

H δυνατότητα παροχής εκπαίδευσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα δίνεται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, καθώς και σε άλλους φορείς, όπως οι περιφέρειες και τα επιμελητήρια, με την ΚΥΑ υπ’αρ. 1881/29.5.2020 για τα “Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19”.

Με την ίδια ΚΥΑ οι φορείς αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μη χρεώνουν για την παροχή του εκπαιδευτικού υλικού ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τις επιχειρήσεις και αποτελεί προϋπόθεση το υλικό της εκπαίδευσης να έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Τουρισμού με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, το υγειονομικό σήμα που βεβαιώνει πως η τουριστική επιχείρηση τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα χορηγείται ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, από το ΞΕΕ για τα κύρια καταλύματα και από το Υπουργείο Τουρισμού για τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως αυτό προβλέπεται στην εν λόγω ΚΥΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024