Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκίνησε η 6η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων

Ξεκίνησε η 6η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων

Με αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007, η συγκέντρωση εργασίας επιχειρηματιών του αγροτουρισμού, στο ξενοδοχείο ΕΠΑΥΛΙΣ στα Κάτω Πορρόια, με κύριοθέμα την συλλογική […]

Με αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007, η συγκέντρωση εργασίας επιχειρηματιών του αγροτουρισμού, στο ξενοδοχείο ΕΠΑΥΛΙΣ στα Κάτω Πορρόια, με κύριο<...>θέμα την συλλογική εκπροσώπηση. Η 6η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων γίνεται με την οργάνωση του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας ΟΙΚΟΞΕΝΙΑ, που είναι ένα δίκτυο ανάπτυξης και ποιότητας τουριστικών επιχειρήσεων Κερκίνης και την αμκε ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, που είναι ομάδα προβληματισμού για επιχειρηματίες αγροτουρισμού, που μεταξύ των σκοπών της επιδιώκεται: Η αύξηση της ζήτησης του αγροτουρισμού, η συνεργασία των επιχειρηματιών, η υποστήριξη επίλυσης προβλημάτων αγροτουρισμού, η οριοθέτηση του Αγροτουρισμού, η ανταλλαγή εμπειριών επιχειρηματιών, η επεξεργασία θεμάτων και η διαμόρφωση και πιστοποίηση προδιαγραφών.
Στη συγκέντρωση εργασίας, δήλωσαν συμμετοχή από την Πιερία, την Χαλκιδική, την Θεσσαλονίκη, την Ημαθία, την Πέλλα, το Κιλκίς και βέβαια από τις Σέρρες καθώς και την Καστοριά, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, την Aρτα, την Κεφαλονιά, την Μεσσηνία, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Μετά τους επίσημους χαιρετισμούς, από το δήμαρχο Κερκίνης κ. Ιάκωβο Ιακωβίδη, το Νομάρχη Σερρών κ. Στέφανο Φωτιάδη, τον Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας Κεν. Μακεδονίας κ. Γεώργιο Τσότρα και τους ευρωβουλευτές κ. Μανώλη Μαυρομμάτη και κα Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, ανάμεσα στις πραγματικότητες που βιώνουν οι επιχειρηματίες αγροτουρισμού, αναφέρθηκαν: “Μάθαμε ότι πρέπει να έχουμε 5 ειδικότητες εργαζομένων για τα 15 δωμάτια μας, αλλιώς υποπίπταμε σε παρατυπίες. Μάθαμε ότι δεν μπορούμε να παρασκευάσουμε τις παραδοσιακές μας πίτες, και αν το κάναμε θα πληρώσουμε πρόστιμο στον ΕΦΕΤ. Μάθαμε ότι αν θέλαμε να λειτουργήσουμε την μονάδα μας (ξενοδοχείο, εστιατόριο, κατάστημα, εργαστήριο ή δραστηριότητες) θα έπρεπε να αλλάξουμε ασφαλιστικό φορέα και να παύσουμε να είμαστε στον ΟΓΑ. Μάθαμε ότι δεν μπορούμε σε επισκέψιμο αγρόκτημα να έχουμε τις κότες και τα άλογα να απέχουν λιγότερο από 700 μέτρα σε ευθεία γραμμή. Μάθαμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τυρί, ούτε να σφάξουμε κότες, ούτε τις συνήθεις δουλειές που κάνουμε όλοι μας στις αγροτικές κατοικίες μας. Μάθαμε ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε πρωινό, εάν η άδειά μας, λόγω έλλειψης νομοθετικού πλαισίου, χαρακτηρίζεται `ενοικιαζόμενα δωμάτια`”.

Οι επιχειρηματίες του αγροτουρισμού αποφάσισαν να καλέσουν όλους όσους έχουν γνώσεις και εμπειρίες ή ακόμα και πληροφορίες, να τις φέρουν στην ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ για να προχωρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θεσμικό πλαίσιο του αγροτουρισμού στην Ελλάδα.
Σήμερα το πρωί, σε συνάντηση όλων των επιχειρήσεων της περιοχής, που πραγματοποιείται στις 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο ΕΡΩΔΙΟΣ, στο Λιθότοπο, οριστικοποιείται το καταστατικό της Ένωσης Αγροτουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε μέσω της συλλογικής εκπροσώπησης να προωθηθεί η επίλυση των προβλημάτων των επιχειρηματιών του αγροτουρισμού και να υποστηριχθεί η ανάπτυξη των υπηρεσιών αγροτουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024