Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΞεκίνησε η Summer Holidays Expo στη Θεσσαλονίκη
Με μεγάλη επιτυχία, στους χώρους της Helexpo

Ξεκίνησε η Summer Holidays Expo στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε χθες η 4η Διεθνής Έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών Summer Holidays Expo, που γίνεται παράλληλα με την έκθεση βιβλίου στους χώρους της Helexpo, στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή […]

Ξεκίνησε χθες η 4η Διεθνής Έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών Summer Holidays Expo, που γίνεται παράλληλα με την έκθεση βιβλίου στους χώρους της<...> Helexpo, στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Απριλίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος που βρέθηκε στους χώρους των δύο εκθέσεων χθες το απόγευμα, περιόρισε την επίσκεψή του στην έκθεση βιβλίου και μόνο στο περίπτερο του ΕΟΤ, χάνοντας έτσι μια ευκαιρία να συνδέσει τον πολιτισμό με τον τουρισμό.

Ήδη από την πρώτη μέρα διαφάνηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για ενημέρωση για τουριστικούς προορισμούς και διακοπές. Ο κ. Δημήτρης Προκοπίου, που εκπροσωπεί τον ΟΤΟΝΑΣ (Οργανισμός Τουρισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου), δήλωσε στο Travel Daily News ότι ο οργανισμός ήρθε στην έκθεση με στόχο να προβάλει τη Σάμο, την Ικαρία, και τους Φούρνους, καθώς υπάρχουν τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα. “Οι Μακεδόνες επιλέγουν τα νησιά μας για τους ανθρώπους και το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον μας. Η έκθεση αυτή είναι μια επιτυχημένη συνδιοργάνωση με την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς που επισκέπτονται την έκθεση έρχονται και για ενημέρωση για τις διακοπές τους. Σίγουρα, και εκείνοι που θέλουν να διαλέξουν διακοπές και αυτό είναι το κίνητρο τους για να έρθουν ενημερώνονται και για τα βιβλία που θα τους κρατούν συντροφιά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Πιστεύω ότι τα νησιά μας τα αγαπούν οι Μακεδόνες, και τα νιώθουν κοντά τους μιας και βρίσκονται στο κέντρο του Αιγαίου. Είναι σημαντικό ότι πολλοί άνθρωποι μας ρωτούν για την Ικαρία και τους Φούρνους. Η Ικαρία είναι μοναδική στο πολιτιστικό περιβάλλον και οι Φούρνοι ο νέος ανερχόμενος μικρός προορισμός της Ελλάδας”, τόνισε ο κ. Προκοπίου.

Η κα Χρύσα Κρασσά, διευθύντρια της έκθεσης Καλοκαιρινών Διακοπών Summer Holidays Expo, δήλωσε ότι “η Helexpo τήρησε την υπόσχεσή της για υποστήριξη του τουρισμού της Ελλάδας και έτσι οργάνωσε και φέτος, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, την έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών Summer Holidays Expo παράλληλα με εκείνη του βιβλίου. Η επιτυχία της της φετινής έκθεσης που φαίνεται από την πρώτη μέρα αποτελεί μια βάση για μελλοντικές διοργανώσεις που θα στηρίξουν τον επαγγελματία στον τουρισμό και τους τουριστικούς προορισμούς”.

Τέλος, η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, διευθύντρια της εταιρείας Travel Media Applications, που έχει στην ιδιοκτησία της τον ηλεκτρονικό τουριστικό κόμβο Travel For All και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Οργανισμό Τουρισμού της Τσεχίας, δήλωσε ότι “η έκθεση φέτος, αν και λίγο πιο μικρή σε έκταση, κυρίως λόγω των οικονομικών δυσκολιών, παρουσιάζει ενδιαφέρον για προβολή τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Είναι σημαντικό ότι ο κόσμος που μας επισκέπτεται ενδιαφέρεται για διακοπές και ιδίως για την Τσεχία. Για πρώτη φορά φέτος μοιράζουμε έντυπο υλικό με πληροφορίες για τη χώρα στα ελληνικά, το οποίο γίνεται ανάρπαστο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024