Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΥΠΑ: Αύξηση αφίξεων εξωτερικού και εσωτερικής κίνησης για τον Απρίλιο
Οι αφίξεις εξωτερικού "ανέβηκαν" κατά 10% σε σχέση με πέρυσι

ΥΠΑ: Αύξηση αφίξεων εξωτερικού και εσωτερικής κίνησης για τον Απρίλιο

Σημαντική είναι η αύξηση στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας τον περασμένο Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας…

Σημαντική είναι η αύξηση στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας τον περασμένο Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008, όπως<...> δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τον περασμένο Απρίλιο άρχισε να ισχύει το μέτρο που εξήγγειλαν ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλο και αφορά στην αναστολή καταβολής των τελών χρήσεως στα αεροδρόμια της χώρας (εκτός του “Ελευθέριος Βενιζέλος”).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ για το μήνα Απρίλιο :
– Η αύξηση των αφίξεων εξωτερικού ανέρχεται σε 10% σε σχέση με την περσινή επιβατική κίνηση,
– Η αύξηση της επιβατικής κίνησης εσωτερικού είναι της τάξης του 8%.
Συγκεκριμένα,:
– Πτήσεις εξωτερικού: Στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η αύξηση των αφίξεων ανέρχεται για τη Ρόδο στο 25,6%, τη Θεσσαλονίκη στο 18%, το Ηράκλειο στο 10,2%, την Κέρκυρα στο 12,8% και τα Χανιά στο 7,4%.
– Πτήσεις εσωτερικού: Το μήνα Απρίλιο η κίνηση είναι αυξημένη κατά μέσο όρο 8% συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2008.

Το μέτρο, που θα ισχύει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, εντάσσεται ανάμεσα σε αυτά που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την τόνωση της τουριστικής κίνησης εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Στυλιανίδης, δήλωσε τα εξής: “Τα αποτελέσματα από τα πρώτα στοιχεία της επιβατικής κίνησης, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τον τουρισμό μας. Η άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης με την λήψη και εφαρμογή στοχευμένων μέτρων για τη δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε η χώρα μας να καταστεί δημοφιλής και ελκυστικός τουριστικός προορισμός και φέτος, αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Είμαι αισιόδοξος ότι η τουριστική κίνηση θα αυξάνεται, όσο κορυφώνεται η τουριστική περίοδος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024