Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπεγράφη η απόφαση για την αστεριοποίηση των ξενοδοχείων
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Υπεγράφη η απόφαση για την αστεριοποίηση των ξενοδοχείων

Απόφαση με την οποία επιλύεται το οξύ, χρονίζον πρόβλημα της κατάταξης σε «αστέρια» των ελληνικών ξενοδοχείων υπέγραψε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, τονίζοντας σε δηλώσεις της πως «με την απόφαση αυτή επιλύεται μια εκκρεμότητα δεκαετιών». Η ελληνική ξενοδοχειακή επιχείρηση αποκτά, επιτέλους, διεθνή αξιόπιστα κριτήρια κατάταξης…

Απόφαση με την οποία επιλύεται το οξύ, χρονίζον πρόβλημα της κατάταξης σε «αστέρια» των ελληνικών ξενοδοχείων υπέγραψε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, τονίζοντας σε δηλώσεις της<...>πως «με την απόφαση αυτή επιλύεται μια εκκρεμότητα δεκαετιών». Η ελληνική ξενοδοχειακή επιχείρηση αποκτά, επιτέλους, διεθνή αξιόπιστα κριτήρια κατάταξης, καλύπτοντας έτσι ένα βασικό κενό που εμπόδιζε την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Με την απόφαση αυτή τροποποιείται το Προεδρικό Διάταγμα 43 του 2002 και επαναπροσδιορίζονται οι τεχνικές και κυρίως οι λειτουργικές προδιαγραφές για την κατάταξη. Με τις ρυθμίσεις υιοθετείται ένα πιο ευέλικτο σύστημα προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και μετατοπίζεται το κέντρο βάρους της κατάταξης από τα τεχνικά στα λειτουργικά χαρακτηριστικά των ξενοδοχειακών μονάδων, δίνοντας έτσι έμφαση στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Η απόφαση υλοποιεί ρύθμιση του νόμου για τον «Ιαματικό Τουρισμό» που ψήφισε η Βουλή και καταρτίστηκε από επιτροπή ειδικών, η οποία με συνεχή συνεργασία με όλους τους φορείς του τουρισμού εργάσθηκε επί οκτάμηνο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Με τις νέες ρυθμίσεις ανοίγεται ο δρόμος για την κατάταξη σε αστέρια ολόκληρου του όγκου των ελληνικών ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ με το υφιστάμενο μέχρι σήμερα νομικό καθεστώς το 40% των ξενοδοχείων δε μπορούσε να καταταγεί και το υπόλοιπο 60% είχε πρόβλημα στην κλίμακα κατάταξης.

Παράλληλα, έχει προκηρυχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός, ύψους 10 εκατ. ευρώ, για την πιστοποίηση των φορέων που θα προβούν στην κατάταξη των ξενοδοχείων σε αστέρια, βάσει των προδιαγραφών της απόφασης αυτής. “Η όλη διαδικασία προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς και πολύ σύντομα η Ελλάδα θα αποκτήσει, επιτέλους, ενιαίο, σύγχρονο και αντικειμενικό σύστημα ξενοδοχειακών υπηρεσιών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024