Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπεγράφη το καταστατικό της Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου

Υπεγράφη το καταστατικό της Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου

Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών από το χώρο του αγροτουρισμού πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Καλαμάτα η 7η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων στο Κέντρο Εκπαίδευσης ΑνανεώσιμωνΠηγών Ενέργειας του […]

Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών από το χώρο του αγροτουρισμού πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Καλαμάτα η 7η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανανεώσιμων<...>Πηγών Ενέργειας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Στην συνάντηση, συμμετείχαν 43 περίπου επιχειρηματίες του αγροτουρισμού κυρίως, αλλά και εκπρόσωποι από την Ένωση Αγροτουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας και από την Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου, καθώς επίσης και επιχειρηματίες του αγροτουρισμού από την Κεφαλονιά, Ιωάννινα, Πέλλα, Ημαθία, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία.
Τους συμμετέχοντες χαιρέτησαν ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δ. Δράκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραμπάτος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Ανδρούσας κ. Α. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της αμκε ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ κ. Ν. Φραντζεσκάκης (ΒΑΜΟΣ Α.Ε., Χανιά) και βέβαια ο κ. Σωτήρης Μαρίνης (ΣΚΑΡΠΑΛΕΖΟΣ-ΜΑΡΙΝΗΣ ΟΕ, Μεσσηνία), που ήταν υπεύθυνος της οργάνωσης της φιλοξενίας.

Ο Νομάρχης κ. Δράκος και πρόεδρος της ΕΝΑΕ, εξέφρασε την επιθυμία, γρήγορα οι ενώσεις αγροτουρισμού να αποκτήσουν θεσμικό ρόλο που θα τον υποστηρίξει ένθερμα, τόσο στις επιτροπές τουρισμού, όσο και στις επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης το ταχύτερο δυνατόν.

Ο κ. Καραμπάτος μαζί με την παρουσίαση των δραστηριοτήτων των Δρόμων της Ελιάς, επανέλαβε ότι παλαιότερα, ο πολιτισμός υποστηρίχτηκε από το εμπόριο, αλλά σήμερα μοιάζει ότι το εμπόριο, η επιχειρηματικότητα και η αγορά μπορεί να υποστηριχτεί από τον πολιτισμό και με τον αγροτουρισμό. Οι επιχειρηματίες του αγροτουρισμού είναι «ζωγράφοι», «λογοτέχνες», «καλλιτέχνες», καλλιτέχνες στο χώρο τους και όχι επιχειρηματίες με τη στενή έννοια του όρου. Οι σύγχρονοι αυτοί δημιουργοί, επιζητούν ένα νέο τρόπο ζωής.

Γραπτό χαιρετισμό έστειλαν η ευρωβουλευτής κα Μ. Ματσούκα και ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Α. Σαμαράς. «Η ιδέα του `δια βίου τουρισμού` μπορεί” κατά τον κ. Σαμαρά “να οδηγήσει μέχρι το 2020 σε μια Μεσσηνία 50.000 πρόσθετων αγροτουριστών. Αυτοί πολλαπλασιαστικά αποτελούν τον ισχυρότερο φυσικό & αδάπανο διαφημιστή της Ελλάδας και των προϊόντων της μεσσηνιακής γης, ωφελώντας έτσι άμεσα ή έμμεσα και τις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Είναι όμως προϋπόθεση, οι ξένοι τουρίστες να «αγοράζουν ελληνικά”.

Την περασμένη Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2007, στο Ψάρι της Αρκαδίας, με την υποστήριξη του Φιλοποίμενα Παπούλια, (Πολιτιστικός Σύλλογος Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας), έγινε η 8η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, με 19 συμμετέχοντες, στο Κέντρο Γεύσεων και Σπιτικής Μαγειρικής `Αρκαδιανή`.

Από τις συναντήσεις και τις συζητήσεις, ως επιστέγασμα για κοινή πορεία στο κοινό μέλλον τους, υπογράφηκε το καταστατικό της Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου από επιχειρηματίες αγροτουρισμού και επιλέχθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο ορίστηκαν: Πρόεδρος ο Μαρίνης Σωτήρης, Αντιπρόεδρος ο Παπούλιας Βασίλης, Γραμματέας ο Χρήσιμος Σταύρος, Ταμίας ο Εξαρχουλέας Δημήτριος, Ειδ. Γραμματέας ο Πούλος Νίκος και Μέλη ο κ. Σπηλιόπουλος Αλέξανδρος και η κα Νίκα Βασιλική.

Η Ένωση Αγροτουρισμού Πελοποννήσου, θα κάνει την πρώτη της παρουσίαση στις 22 Ιανουαρίου 2008, στα Ιωάννινα, στην 9η Συνάντηση Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού και στο Βουργαρέλι της `Αρτας στη 10η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ ήδη ετοιμάζονται για συμμετοχή στο Τουριστικό Πανόραμα (17-20 Απριλίου 2008) και στο 1ο Συνέδριο Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, 1-4 Ιουνίου 2008.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024