Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπερκομματική συναίνεση στο θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Υπερκομματική συναίνεση στο θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Υπερκομματική συναίνεση και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής από ότι φαίνεται επιτυγχάνεται στο θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας,έπειτα από πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος κάλεσε όλους […]

Υπερκομματική συναίνεση και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής από ότι φαίνεται επιτυγχάνεται στο θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας,<...>έπειτα από πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος κάλεσε όλους τους πολίτες της Πάτρας ανεξαρτήτως κομματικών εντάξεων και πεποιθήσεων να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Πάτρας.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει τα εξής:

“Η Πάτρα το 2006 θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η χρονιά αυτή πρέπει να είναι η εκκίνηση για την ανάπτυξη της Πάτρας, της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής. Ανάπτυξη που μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν συνδεθεί με υψηλού επιπέδου πολιτισμό. Αν η πόλη εγγραφεί στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη.

Καλώ όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικών εντάξεων και πεποιθήσεων να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια που αφορά στο μέλλον της πόλης, το μέλλον των παιδιών μας. Είναι ευτυχές γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια βρίσκεται σε χέρια ικανά, όπως του Θάνου Μικρούτσικου.

Προσωπικά εγώ, με όλη την αγάπη μου για αυτόν τον τόπο, αλλά και όλο το ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα ενώσουμε μαζί σας τις δυνάμεις μας στην προσπάθειά σας. Ένας ο στόχος. Κοινός. Η Πάτρα να πετύχει και θα πετύχει”.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Πέτρος Τατούλης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, ανέφερε τα ακόλουθα:

“Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι σε ένα τόσο σημαντικό για τη χώρα θέμα, όπως αυτό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, επιτυγχάνεται υπερκομματική συναίνεση και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής. Αυτή τη συναίνεση επιδιώξαμε από την αρχή σε όλα τα επίπεδα και συνεργασθήκαμε σε πολύ καλό κλίμα με το Δήμαρχο Πατρέων και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, οι οποίοι ανήκουν μεν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά μας ενώνει η ίδια αγωνία για την επιτυχία του θεσμού.

Η δουλειά είναι συλλογική και θεωρούμε τη δήλωση του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως αναγνώριση της προσπάθειάς μας. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε το στόχο μας. Καλούμε τον κ. Γ. Παπανδρέου να παρέμβει, ώστε να υπάρξει διάλογος και σύγκλιση απόψεων και σε άλλα θέματα πολιτισμού, διότι ο πολιτισμός δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά παράγων ενωτικός και έναυσμα δημιουργίας και προόδου“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024