Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπογραφή σύμβασης για την ανάπτυξη στρατηγικής μάρκετινγκ στον τουρισμό

Υπογραφή σύμβασης για την ανάπτυξη στρατηγικής μάρκετινγκ στον τουρισμό

Σύμβαση για την ανάθεση του έργου Ανάπτυξη της Στρατηγικής Μάρκετινγκ και του Συστήματος Ταυτότητας του Ελληνικού Τουρισμού υπεγράφη χτες στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, παρουσία της υπουργού κυρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Αθανάσιο Οικονόμου

Σύμβαση για την ανάθεση του έργου Ανάπτυξη της Στρατηγικής Μάρκετινγκ και του Συστήματος Ταυτότητας του Ελληνικού Τουρισμού’<...>υπεγράφη χτες στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, παρουσία της υπουργού κυρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Αθανάσιο Οικονόμου και τους εκπροσώπους των εταιριών (PRC Group κυρίους Γ. Μαύρο και Αλέξανδρο Κουρή, MRB ΕΛΛΑΣ κυρίους Δημήτριο Α. Μαύρο και Δημήτριο Γ. Μαύρο και THR ASESORES EN TURISMO, HOTELIERA Y RECREACION S.A. κ. Eulogio Bordas Rubies).

Με βάση την σύμβαση η κοινοπραξία θα αναλάβει την ανάπτυξη για τον ελληνικό τουρισμό του στρατηγικού και επιχειρηματικού σχεδιασμού μάρκετινγκ, του συστήματος branding, του σχεδίου προετοιμασίας για τον επικοινωνιακό χειρισμό κρίσεων, των διαδικασιών αξιολόγησης των ενεργειών επικοινωνίας, της σχετικής εκπαίδευσης και την παροχή στον ΕΟΤ της απαιτούμενης υποστήριξης για την εφαρμογή των παραπάνω. Το έργο είναι συνολικής διάρκειας 14 μηνών.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά δήλωσε: «Αυτό που υπογράψαμε είναι μία σύμβαση πολύ μεγάλης σημασίας για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Για πρώτη φορά η χώρα μας έχει στρατηγικό σύμβουλο για το marketing και για τη δημιουργία μίας ταυτότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η συνεργασία μας είμαι βέβαιη ότι θα είναι πάρα πολλή καλή στο μέλλον. Η κοινοπραξία η οποία ανέλαβε μετά από διεθνή διαγωνισμό το έργο αυτό αποτελείται από δύο πολύ γνωστές ελληνικές εταιρίες την PRC και την MRB και βεβαίως από τον κ. Bordas, ο οποίος είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα στο διεθνές στερέωμα.

Η Ελλάδα, που σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού αξιοποιεί μόνο το 15% των δυνατοτήτων της στο Τουρισμό και βρίσκεται στην 15η θέση, είμαι βέβαιη ότι με την συνεργασία που θα έχουμε και τον στρατηγικό σχεδιασμό που θα γίνει θα αποδείξει ότι με συστηματικό τρόπο, σοβαρότητα και συντονισμό μπορεί η χώρα και θα φτάσει την πρώτη πεντάδα των πλέον δημοφιλών προορισμών στον κόσμο».

Από την πλευρά του ο κ. Bordas στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρουμε και να βάλουμε τις βάσεις έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι ανάμεσα στους 5 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη. Εμείς ως τεχνοκράτες είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να τα καταφέρει χάρη και στην ενέργεια και στις καταπληκτικές ιδέες που έχει η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης».

Ο κ. Δημήτρης Μαύρος από την MRB ΕΛΛΑΣ ανέφερε με τη σειρά του ότι «Έχουμε ήδη δουλέψει αρκετά για αυτή τη σύμβαση και νομίζω ότι το σημαντικότερο όπως είπε και η κυρία υπουργός είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα θα έχει όχι μόνο ένα γενικό στρατηγικό σχεδιασμό για το σύνολο του τουρισμού, αλλά και επιμέρους άλλα 8 προγράμματα εξειδικευμένα, τα οποία θα χρησιμέψουν για οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί να γίνει είτε στο θέμα της προβολής της Ελλάδος είτε στο θέμα της προωθήσεως μέσω των πωλήσεων».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024