Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈνωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: “Όλες οι ακτές μας είναι κατάλληλες για κολύμβηση”
Προορισμός

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: “Όλες οι ακτές μας είναι κατάλληλες για κολύμβηση”

magnisia

Η καταλληλότητα των υδάτων της περιοχής βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων της αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων, κας Άννας – Μαρίας Παπαδημητρίου και του κ. Γιώργου Ζαφείρη, που είναι πρόεδρος στην Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της Ένωσης ενημερώθηκε επίσημα για το φλέγον και επίκαιρο θέμα της καταλληλότητας των υδάτων των παραλιών της Μαγνησίας.

Η κα Παπαδημητρίου έχει σημειώσει και παλαιότερα ότι “έχουμε διενεργήσει πολλούς ελέγχους, εντός και εκτός Παγασητικού Κόλπου, σε συνολικά 100 σημεία. Όλα τα αποτελέσματα που αφορούν στον Παγασητικό είναι άριστα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της για την ποιότητα των νερών, η Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναφέρει: “Με βάση τα εργαστηριακά αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες του Αναδόχου μας, που λήφθηκαν από 29/05/2024 – 31/05/2024, όπως φαίνονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο excel, σας γνωρίζουμε ότι: Όλες οι ακτές κολύμβησης του Δικτύου Παρακολούθησης Ακτών Κολύμβησης Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι κατάλληλες για κολύμβηση”.

Από πλευράς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Αργύρης Κοπάνας έχει αναφέρει σε δηλώσεις του ότι δείγματα δεν λαμβάνονται μόνο από την έξοδο του Παγασητικού αλλά και στις ακτές του Δήμου από Αναυρο έως Αγιο Στέφανο. “Όπως προκύπτει οι ακτές της πόλης έχουν νερά εξαιρετικής ποιότητας για κολύμβηση”, είπε.

Συζητήθηκαν, επίσης, το πολύ σημαντικό θέμα της αναγκαιότητας προβολής της περιοχής για αποκατάσταση της κακής φήμης, καθώς και γενικότερα θέματα που αφορούν στην περιοχή.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας σημειώνει ότι “θα τεθεί σύντομα ένα τέλος στο γαϊτανάκι των ​ανακοινώσεων, που δεν ξέρουμε ποιον και τι εξυπηρετεί και το μόνο που επιφέρει είναι καταστροφή”.​

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιοι φορείς για πιστοποιημένους ελέγχους (πιστοποιημένη υδροληψία και εργαστήρια) είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Δ/νση Υδάτων και οι Δήμοι.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024