Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΈντονη δυσαρέσκεια για το κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλκίδας από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας
Τουριστικοί Φορείς

Έντονη δυσαρέσκεια για το κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλκίδας από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας

Χαλκίδα

Οι Ξενοδόχοι Ευβοίας διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλκίδας, ζητώντας επανεξέταση από το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το πρόσφατο κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλκίδας. Η απόφαση αυτή προκαλεί τεράστια ταλαιπωρία στους ξενοδόχους-μέλη μας, οι οποίοι πλέον θα πρέπει να μετακινούνται στην ΔΟΥ Θήβας ή σε κάποια ΔΟΥ Αθηνών για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Η μετακίνηση προς άλλες ΔΟΥ επιβαρύνει σημαντικά τους ξενοδόχους, τόσο οικονομικά όσο και χρονικά. Πολλοί από αυτούς δραστηριοποιούνται σε απομακρυσμένες περιοχές της Εύβοιας και της Σκύρου, καθιστώντας το ταξίδι για την διεκπεραίωση φορολογικών υποθέσεων ιδιαίτερα προβληματικό.

Επιπλέον, η ΔΟΥ Χαλκίδας εξυπηρετούσε ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων στην περιοχή, πέραν των ξενοδοχείων. Το κλείσιμό της δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες και γραφειοκρατία για όλους τους επαγγελματίες, πλήττοντας την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής οικονομίας.

Καλούμε, τονίζει η ανακοίνωση, την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και την ΑΑΔΕ να επανεξετάσουν την απόφαση για το κλείσιμο της ΔΟΥ. Η διατήρηση της ΔΟΥ στην πόλη είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας.

Πληροφορίες για το κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλκίδας

Θυμίζουμε ότι η ΔΟΥ Χαλκίδας έκλεισε στις 31/12/2023, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου της ΑΑΔΕ για συγχώνευση και κατάργηση ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα. Η απόφαση αιτιολογήθηκε με την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων και την βελτίωση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών.

Ωστόσο, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας θεωρεί ότι η εξοικονόμηση πόρων δεν θα έρθει σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας. Η ΔΟΥ Χαλκίδας εξυπηρετούσε ένα μεγάλο αριθμό φορολογουμένων και η μετακίνησή τους σε άλλες ΔΟΥ θα επιφέρει σημαντική ταλαιπωρία και επιπλέον κόστος.

Για άλλη μια φορά οι ξενοδόχοι καλούν την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και την ΑΑΔΕ να λάβει υπόψη τις ανησυχίες μας και να επανεξετάσει την απόφαση για το κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024