Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕΟΤ – ΕΚΟΜΕ: Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας – Οι βασικοί άξονες
Μνημόνιο συνεργασίας

ΕΟΤ – ΕΚΟΜΕ: Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας – Οι βασικοί άξονες

Κεντρικοί σκοποί της συνέργειας των δύο φορέων είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κοινών δράσεων προβολής του έργου τους, η ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και του εγχώριου οπτικοακουστικού κλάδου.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) υπέγραψαν η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, Παναγιώτης Κουάνης, στα γραφεία του οργανισμού.

Κεντρικοί σκοποί της συνέργειας των δύο φορέων είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κοινών δράσεων προβολής του έργου τους, η ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και του εγχώριου οπτικοακουστικού κλάδου μέσω στοχευμένων δράσεων σε διεθνείς εκθέσεις και αγορές και η ανάπτυξη συγκεκριμένου πλαισίου προώθησης της χώρας ως ελκυστικού προορισμού για την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων στον οπτικοακουστικό κλάδο.

Ειδικότερα, η συνεργασία μεταξύ του ΕΟΤ και του ΕΚΟΜΕ περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:

  • Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων προβολής του έργου των δύο συνεργαζόμενων φορέων (ημερίδες, workshops κ.λπ.).
  • Την ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και του εγχώριου οπτικοακουστικού κλάδου μέσω στοχευμένων δράσεων σε εκθέσεις και αγορές (λ.χ. τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίου εμβέλειας, αγορές οπτικοακουστικών προϊόντων σε διεθνείς διοργανώσεις και φεστιβάλ).
  • Την ανάπτυξη συγκεκριμένου πλαισίου προώθησης της χώρας ως ελκυστικού προορισμού για την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων στον οπτικοακουστικό κλάδο, στη βάση της εξ αντικειμένου τεχνογνωσίας του ΕΟΤ στο national branding.
  • Την αμοιβαία παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποστήριξης, οποτεδήποτε έκαστος των συνεργαζόμενων φορέων χρειάζεται την τεχνογνωσία του άλλου φορέα για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του.

Μετά την υπογραφή της συνεργασίας η κα. Γκερέκου δήλωσε πως «με ιδιαίτερη χαρά ο ΕΟΤ και το ΕΚΟΜΕ συνυπογράφουμε το Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ακόμη δυναμικότερη και ποιοτικότερη προβολή της χώρας μας, ενώνουμε δυνάμεις για την προώθηση του τουρισμού, του πολιτισμού και του εγχώριου τομέα οπτικοακουστικών παραγωγών» και πρόσθεσε: «Είναι γεγονός ότι ο κινηματογράφος και δη οι διεθνείς παραγωγές μπορούν να αποτελέσουν ένα σύγχρονο, δυναμικό εργαλείο ανάδειξης της πατρίδας μας. Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και το ΕΚΟΜΕ αποδεικνύουμε έμπρακτα πως μένουμε σταθεροί στις αρχικές μας δεσμεύσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουάνης τόνισε ότι «η ένωση δυνάμεων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και μεταξύ των δύο κατεξοχήν εξωστρεφών φορέων θα δώσει περαιτέρω δυναμική στο brand Ελλάδα, προωθώντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν στις κορυφαίες θέσεις διεθνώς μέσα και από την διαδικασία της οπτικοακουστικής παραγωγής».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023