Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΕΟΤ: Στηρίζοντας τη γαστρονομική παράδοση σε τρία μεγάλα φεστιβάλ
Φεστιβάλ Γαστρονομίας

ΕΟΤ: Στηρίζοντας τη γαστρονομική παράδοση σε τρία μεγάλα φεστιβάλ

Gastronomy Festivals

Ο ΕΟΤ έθεσε υπό την αιγίδα του τρία μεγάλα γαστρονομικά φεστιβάλ που ανέδειξαν την ελληνική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.

Η γαστρονομική παράδοση και ταυτότητα κάθε τόπου αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους βασικότερους παράγοντες επιλογής προορισμού για τους ταξιδιώτες. Ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξής του σε δράσεις που ανέδειξαν τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας, έθεσε υπό την αιγίδα του το 4ο Pelion Gastronomy Festival, το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων στην περιοχή της Καρδίτσας και το Street Food Festival & Local Products στην Αλεξανδρούπολη.

4th Pelion Gastronomy Festival

Το 4ο Pelion Gastronomy Festival διοργανώθηκε από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της «Karaiskos Agritourism Farm» στην Πορταριά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του πολιτιστικού φορέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» και του site Visit Portaria. Αποτέλεσε μια γιορτή-θεσμό της πηλιορείτικης γαστρονομίας, που είχε ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και των τοπικών παραγωγών και την ενίσχυση της φήμης της ως σημαντικού προορισμού για γαστρονομικό τουρισμό. Όσοι επισκέφτηκαν το «Αγρόκτημα Καραΐσκου» κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τοπικούς παραγωγούς, υπηρεσίες και προϊόντα, να παρακολουθήσουν ομιλίες, παρουσιάσεις, επιδείξεις και workshops για την τοπική κουζίνα και να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας.

1st Gastronomy festival

Τις ίδιες ημέρες πραγματοποιήθηκε στα Λουτρά Σμοκόβου του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων και αυτό υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Η περιοχή αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για την Θεσσαλία. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότεροι από 20 τοπικοί εκθέτες, που παρουσίασαν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, ενώ οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευτούν και παραδοσιακές γεύσεις. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονταν, ακόμα, ενημερωτικές ημερίδες με ομιλητές καθηγητές πανεπιστημίων και διακεκριμένους επιστήμονες, διαγωνισμός παραδοσιακού πιάτου, αφιέρωμα στην κρητική κουζίνα, παιδικά μαγειρέματα, πολιτιστικά events καθώς και συναυλίες παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής.

Street-Food-Alexandroupolis

Εξάλλου, από τις 25 έως τις 28 Ιουλίου διεξήχθη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το Street Food Festival & Local Products. Στη διάρκεια του φεστιβάλ χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μπόρεσαν να δοκιμάσουν γεύσεις από όλο τον κόσμο, ενώ, παράλληλα, οι επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής και οι τοπικοί παραγωγοί παρουσίασαν με διαφορετικό και ελκυστικό τρόπο τις γαστρονομικές προτάσεις τους. Ζωντανή μουσική πλαισίωσε τις εκδηλώσεις όλες τις μέρες, ενώ ταχυδακτυλουργοί, ξυλοπόδαροι κ.ά. διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους. Τέλος, στο πρόγραμμα εντάχθηκε και διαγωνισμός ταχυφαγείας, που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024