Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕπίτιμος πρόεδρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ο Γιάννης Γλέζος
Πνευματικά δικαιώματα

Επίτιμος πρόεδρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ο Γιάννης Γλέζος

Παραιτήθηκε αυτοβούλως από το ΔΣ του Οργανισμού.

Χθες Πέμπτη 6 Αυγουστου, ο κ. Γιάννης Γλέζος, επί 11 έτη πρόεδρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και από το 2018 έως και σήμερα μέλος του ΔΣ, υπέβαλε την παραίτησή του από το ΔΣ του Οργανισμού. “Ο κ. Γλέζος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση ενός αυτοδιαχειριζόμενου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης για τους δημιουργούς μουσικών έργων στην Ελλάδα, αντιστάθηκε στην κερδοσκοπική ιδιωτική διαχείριση του πνευματικού δικαιώματος και γιγάντωσε σημαντικά την αρχικά μικρή ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ με ήθος, ακεραιότητα και σθένος”, λέει ο Οργανισμός.

Αποχωρεί αυτοβούλως θεωρώντας ότι έχει ολοκληρώσει το έργο του και δηλώνοντας την υποστήριξή του και την εμπιστοσύνη του στην παρούσα ηγεσία και διεύθυνση της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Στην επιστολή παραίτησής του, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ έχει καταστεί ένας σύγχρονος Οργανισμός που λειτουργεί με ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, τον οποίο εμπιστεύτηκαν ΟΣΔ από όλο τον κόσμο, και ο οποίος σήμερα κάτω από την σκέπη του έχει σημαντικά ελληνικά ονόματα και ξένους δημιουργούς. “Για μένα έχει επίσης σημασία ότι τον εμπιστεύονται και οι χρήστες, που είναι εκείνοι που τιμούν το έργο μας και εξασφαλίζουν το εισόδημά μας. Το μέλλον μάς θέλει όλους μαζί. Κανέναν χώρια”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αποχωρώντας ο κ. Γλέζος ελπίζει στην ένωση όλων των δημιουργών και δικαιούχων κάτω από μία στέγη και δηλώνει ότι “η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ μπορεί να πραγματοποιήσει το όραμα του ενός και μόνου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα”.

Το ΔΣ της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, αναγνωρίζοντας το έργο του κ. Γλέζου και τον αγώνα που έδωσε υπέρ της συλλογικής διαχείρισης του πνευματικού δικαιώματος, του απονέμει τιμής ένεκεν, με ομόφωνη απόφασή του, τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

Αποχώρηση Γιάννη Γλέζου από…

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024