Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςHATTA – FedHATTA: Ελληνοτουρκική συνάντηση – Ενίσχυση διμερών σχέσεων για τον τουρισμό
Φορείς

HATTA – FedHATTA: Ελληνοτουρκική συνάντηση – Ενίσχυση διμερών σχέσεων για τον τουρισμό

«Οι δύο χώρες λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του HATTA, κ. Ν. Κελαϊδίτης.

Οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και ιδιαίτερα η προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός, ο γαστρονομικός κλπ. ήταν το αντικείμενο της συζήτησης, σε πρόσφατη συνάντηση γνωριμίας που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων ΗΑΤΤΑ κ. Νικόλαος Κελαϊδίτης και ο καθ. Veli Aydin, σύμβουλος του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, το οποίο αντιπροσωπεύει τον Τουρκικό Οργανισμό Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού (TGA).

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων για τις δύο χώρες –απαντώντας στη σύγχρονη τάση ταξιδιωτών από μακρινές χώρες που επιθυμούν να συνδυάζουν προορισμούς–, καθώς και στη συνδιοργάνωση μιας σειράς δράσεων για την προώθηση των τουριστικών προορισμών και την πραγματοποίηση ταξιδιών γνωριμίας προκειμένου να ενημερωθούν περαιτέρω οι τουριστικοί πράκτορες.

Ο σύμβουλος του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, καθ. Veli Aydin, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ο τουρισμός χτίζει γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο χώρων καθώς είναι δύο γείτονες με κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα καλές σχέσεις συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού».

Από την πλευρά του FedHATTA o κ. Λύσανδρος Τσιλίδης τόνισε ότι «η συνεργασία σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια αποτελούν μονόδρομο για την αύξηση του τουρισμού και την οικονομική ανάκαμψη, και για την Ελλάδα και για την Τουρκία».

Ο πρόεδρος του HATTA, κ. Ν. Κελαϊδίτης, υπογράμμισε: «Οι δύο χώρες λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία καθώς η προσέλευση επισκεπτών από την Ελλάδα στην Τουρκία και αντίστροφα παρουσίαζε αυξητικές τάσεις πριν από την πανδημία, κάτι που θα πρέπει να ενισχύσουμε στην μετά-COVID εποχή».

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023