Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΗ Ελλάδα ως ιδανικός τουριστικός προορισμός – Παρουσίαση σε TOs της Ταϊλάνδης στην Μπανγκόκ
Ελλάδα - Ταϊλάνδη

Η Ελλάδα ως ιδανικός τουριστικός προορισμός – Παρουσίαση σε TOs της Ταϊλάνδης στην Μπανγκόκ

Περίπου 50 ταξιδιωτικά γραφεία εξερχόμενου τουρισμού από την Ταϊλάνδη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ταξιδιωτικές δυνατότητες από την Ταιλάνδη στην Ελλάδα σε συνδυασμό με άλλες χώρες Σένγκεν.

Το Ελληνο-Ταϊλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο (ΕΕΕΤ) παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 την Ελλάδα ως ιδανικό τουριστικό προορισμό. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από αντιπρόσωπο ελληνικού ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Στο χαιρετισμό της, η κα Αλεξάνδρα Χριστοδουλέα, οικονομική και εμπορική σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Μπανγκόκ, ανέφερε ότι «και οι δύο κομητείες μας φημίζονται για το μοναδικό τους τοπίο, τις παρθένες παραλίες και τον υπέροχο καιρό τους, τη γαστρονομία και την ποικιλόμορφη κουζίνα τους, τον πολιτισμό και την φιλοξενία τους. Με τόσα κοινά, σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και να αυξήσουμε σημαντικά την παρουσία μας στις τουριστικές αγορές».

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Ταϊλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Θανάσης Τσεπίσης μίλησε στους συμμετέχοντες παρουσιάζοντας τον ρόλο της HTCC στην υποστήριξη των ταϊλανδικών και ελληνικών εταιρειών που θέλουν να συνεργαστούν.

Η εκδήλωση B2B διοργανώθηκε από το TravelDailyNews Asia-Pacific και υποστηρίχθηκε από την Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ταϊλάνδης, την Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Μπανγκόκ και το Ελληνο-Ταϊλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά φαγητά και κρασιά που παρέχονται από το Olive Greek Mediterranean Restaurant στην Μπανγκόκ και την εισαγωγική εταιρεία M Dynamics Asia Co., Ltd.

Ο κ. Θεόδωρος Κουμέλης, εκδότης και Managing Editor του TravelDailyNews Asia-Pacific, και ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-Ταϊλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τόνισε τις δυνατότητες των επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ταϊλάνδης και Ελλάδας σχετικά με τον τουρισμό και τα προϊόντα διατροφής, αναφέροντας ότι «aπό το 2012 συνεργαζόμαστε με ελληνικές ταξιδιωτικές εταιρείες, καθώς και με Tαϊλανδούς εισαγωγείς για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις επιχειρηματικές ευκαιρίες μεταξύ των δύο χωρών. Έχουμε δει σημαντική αύξηση στον εξερχόμενο τουρισμό από την Ταϊλάνδη προς την Ελλάδα, καθώς και στις εισαγωγές των ελληνικών προϊόντων διατροφής στην Ταϊλάνδη. Στόχος μας ήταν και παραμένει να φέρουμε τις δύο χώρες πιο κοντά μέσω του τουρισμού και της γαστρονομίας».

«Στη μεταπανδημική κρίση, στην οποία εισερχόμαστε σταδιακά, ο τουριστικός τομέας είναι ένας από τους πιο σταθερά και συνεχώς αναπτυσσόμενους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας. Μετά από μια περίοδο μεγάλων περιορισμών, ο τουρισμός σταδιακά ανακάμπτει και οι τουριστικές ροές συνεχώς αυξάνονται», πρόσθεσε η κα Χριστοδουλέα.

«Ο τουρισμός στην Ελλάδα, όπως ακριβώς και ο τουρισμός στην Ταϊλάνδη, αποτελεί βασικό παράγοντα που διαμορφώνει το ΑΕΠ στη χώρα. Ακριβώς όπως η Ταϊλάνδη στην Ασία, η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό και πόλο έλξης στην Ευρώπη, από τη δεκαετία του 1960, κυρίως λόγω του πλούσιου πολιτισμού και της ιστορίας της, καθώς και της μεγάλης ακτογραμμής, των πολλών νησιών και των παραλιών της. Και οι δύο χώρες μας φημίζονται για τa μοναδικά τους τοπία, τις παρθένες παραλίες και τον υπέροχο καιρό, τη γαστρονομία και την ποικιλόμορφη κουζίνα τους, τον πολιτισμό και τη φιλοξενία τους. Με τόσα κοινά, σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και να αυξήσουμε σημαντικά την παρουσία μας στις τουριστικές αγορές.

Και οι δύο χώρες προσέλκυαν σημαντικό αριθμό επισκεπτών πριν από την πανδημία: η Ελλάδα προσέλκυσε έως και 33 εκατ. επισκέπτες το 2019, καθιστώντας τη χώρα μου μία από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, το οποίο μεταφράζεται στο 25% του ΑΕΠ της χώρας.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Ταϊλάνδη προσέλκυσε περίπου 40 εκατ. επισκέπτες, συνεισφέροντας περίπου στο 20% του ΑΕΠ της το 2019. Εκτιμάται ότι 15.000 τουρίστες από την Ελλάδα επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη το 2019 και ένας συγκρίσιμος αριθμός Ταϊλανδών τουριστών επισκέφτηκε την Ελλάδα. Αυτοί οι αριθμοί μιλούν εύγλωττα για τη σημασία του τουρισμού και στις δύο χώρες μας πριν από τον COVID-19. Και οι δύο χώρες έχουν περάσει μια περίοδο μειωμένων τουριστικών ροών, που ήταν επιζήμια για την υπόλοιπη οικονομία, αλλά άνοιξαν σταδιακά και προσεκτικά, όταν θεώρησαν ότι το επέτρεψε η κατάσταση της πανδημίας . Τώρα προσελκύουν αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον, οδηγώντας στην ανάκαμψη της τουριστικής τους βιομηχανίας.

Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα από το να επιστρέψουμε στα προ πανδημίας επίπεδα. Πρέπει να ξανασυστήσουμε τις χώρες μας στο δυνητικά ενδιαφερόμενο κοινό και να διαφοροποιήσουμε το τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε, προκειμένου να προσελκύσουμε περισσότερο και καλύτερο πελατολόγιο.

Σημειώνεται ότι πλέον υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον τόσο για τους παραδοσιακούς προορισμούς, όσο και για τους εναλλακτικούς, αλλά και τις διάφορες μορφές του, όπως ο ιατρικός τουρισμός, ο τουρισμός πολυτελείας, οι κρουαζιέρες, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο οικοτουρισμός και ο συνεδριακός τουρισμός. Σε αυτόν τον κοινό στόχο, η εν λόγω συνάντηση αποδεικνύει την αποφασιστικότητα και των δύο χωρών να ενισχύσουν τις σχέσεις τους.

Φυσικά, μπορούμε να πάμε και καλύτερα, και γι’αυτό ακριβώς είμαστε όλοι εδώ σήμερα. Θα πρέπει να διαφοροποιήσουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας στην αγορά της Ταϊλάνδης, να προωθήσουμε πιο αποτελεσματικά τις διάφορες μορφές τουρισμού μας και να εισέλθουμε πιο αποτελεσματικά στην αγορά της. Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Μπανγκόκ στηρίζει διαρκώς τις προσπάθειες των ελληνικών επιχειρήσεων να εισέλθουν στην αγορά της Ταϊλάνδης. Ο φιλόδοξος, αλλά εφικτός στόχος μας είναι να φέρουμε την Ελλάδα πιο κοντά στην Ταϊλάνδη στο μυαλό όλων των ενδιαφερομένων και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε αυτή την προσπάθεια με όποιον τρόπο μπορούμε».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024