Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΗ προβολή της Θεσσαλονίκης στην ITB BERLIN – Θετικά μηνύματα για τον Τουρισμό
Εκθέσεις

Η προβολή της Θεσσαλονίκης στην ITB BERLIN – Θετικά μηνύματα για τον Τουρισμό

Η ITB Berlin είναι μια έκθεση – σημείο αναφοράς τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων και αποτελεί έναν αξιόπιστο «δείκτη» αποτύπωσης του κλίματος και των τάσεων που επικρατούν.

O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης με φιλοξενούμενο τον Δήμο Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής συμμετείχε  στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση Internationale Tourismus–Borse Berlin 2023.

ITB Berlin: Η Χαλκιδική επιστρέφει στα επίπεδα του 2019 – Στο επίκεντρο τα θεματικά πακέτα διακοπών

H ITB BERLIN 2023 με σύνθημα Open for Change και μετά από τρία χρόνια πανδημικής κρίσης, άνοιξε ξανά τις πύλες της στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου από τις  7 έως 9 Μαρτίου 2023 και έσπασε ρεκόρ επισκεπτών με περισσότερους από 90.000 επαγγελματιών του τουρισμού από 186 χώρες.

Πρόκειται για μια έκθεση – σημείο αναφοράς τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, που αποτελεί έναν αξιόπιστο «δείκτη» αποτύπωσης του κλίματος και των τάσεων που επικρατούν στον κλάδο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και συγκεντρώνει το σύνολο του επιχειρηματικού κλάδου του τουρισμού.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης με επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμος Θεσσαλονίκης με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού, αναπληρώτρια πρόεδρο του ΟΤΘ κ. Μαρία Καραγιάννη, συμμετείχαν δυναμικά στην ITB BERLIN 2023 και πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με παράγοντες και εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς.

Μεταξύ αυτών, η Hotelbeds, ο ηγέτης της αγοράς χονδρικής στις online πωλήσεις διανυκτερεύσεων, και το Amadeus το μεγαλύτερο GDSystem παγκοσμίως.

Σε συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας που έχει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης με την κρατική Γερμανική Τηλεόραση πραγματοποίησε επαφές με στελέχη τoυ τηλεοπτικού σταθμού RBB αλλά και της Deutsche Welle για την περαιτέρω προβολή του προορισμού.

Η κ.Πατουλίδου συναντήθηκε με τον επικεφαλής ειδικών projects του National Geographic Traveller και του National Geographic Traveller Food, Matt Midworth προκειμένου να συζητήσουν δράσεις ενίσχυσης της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης. Στις επαφές με στελέχη της της Jet 2 συζητήθηκαν τα σχέδια ανάπτυξης της εταιρίας για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΤΘ με την Marketing Greece συζητήθηκαν επικείμενες συνεργασίες προώθησης του προορισμού για το 2023.

Στο περίπτερο  του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκαν πολλές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης από τον χώρο του τουρισμού.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: “H Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο, είναι προάγγελος θετικών ειδήσεων για τον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη. Μηνύματα αισιοδοξίας που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να εργαστούμε σκληρά για να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες όσων μας επιλέγουν για τον χρόνο των διακοπών. Η παρουσία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής δημιουργεί ένα ισχυρό πλαίσιο προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προορισμών. Οι συναντήσεις με τους τουριστικούς παράγοντες έδωσαν τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα.”

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης κ. Μαρία Καραγιάννη πρόσθεσε: “Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μια κοινή και δυναμική παρουσία στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB στο Βερολίνο. Δουλεύοντας με συλλογική συνείδηση και κοινό στόχο την ισχυροποίηση της παρουσίας της Θεσσαλονίκης στην γερμανική και την διεθνή τουριστική αγορά, πραγματοποιήσαμε μια σειρά συναντήσεων με τουριστικούς φορείς και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.

Στην έκθεση του Βερολίνου, που αποτελεί βαρόμετρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας αλλά και έναν αξιόπιστο δείκτη της κατάστασης του τουριστικού κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο, τα μηνύματα που λάβαμε ήταν θετικά και αισιόδοξα.

Συγκεκριμένα η γερμανική αγορά ανεβάζει σταδιακά ταχύτητα και ρυθμό, οι πρώτες κρατήσεις δηλώνουν ότι στον τουρισμό το 2023 θα έχουμε καλές επιδόσεις και είμαστε προετοιμασμένοι να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες αλλά και τον αυξημένο ανταγωνισμό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024