Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΗ. Τσιτλακίδης: Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας
Προορισμοί

Η. Τσιτλακίδης: Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσβασιμότητα, καθώς  η Πιερία είναι προσβάσιμη σε 4-5 ώρες από όλες τις γωνιές της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε 3,5 ώρες από Αθήνα και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.

«Η Πιερία είναι ένα «νησί» στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, που συνδυάζει μοναδικά το «βουνό των θεών», τον επιβλητικό Όλυμπο, με τα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Οι επισκέπτες μας έχουν το μοναδικό πλεονέκτημα μέσα σε 15 λεπτά να κολυμπήσουν στην αμμώδη ρηχή θάλασσα και να περπατήσουν ή να σκαρφαλώσουν στον Όλυμπο, την κατοικία των 12 Θεών της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας.

Η Olympus Riviera είναι φιλική, διασκεδαστική, γαλήνια και ασφαλής για τους επισκέπτες. Οι οργανωμένες ακτές του Ολύμπου, φημίζονται για τα 70 χιλιόμετρα λευκής άμμου και τα πεντακάθαρα ρηχά ζεστά νερά, ιδανικές και πολύ ασφαλείς για οικογένειες με μικρά παιδιά, και βραβεύονται κάθε χρόνο με Γαλάζιες Σημαίες από το αντίστοιχο Διεθνές Πρόγραμμα. Η Πιερία δίνει την ευκαιρία για αξέχαστες διακοπές συνδυάζοντας διακοπές, εκδρομές και  δραστηριότητες και προσφέρει στον ταξιδιώτη ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, 365 ημέρες το χρόνο». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, παρουσιάζοντας το τουριστικό προφίλ της Πιερίας – Ακτές Ολύμπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, στο 31ο  Money Show που πραγματοποιήθηκε τέλη Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Πιερίας, η τοπική κοινωνία

Αναλύοντας τον γενικότερο τίτλο «Πιερία: Βιωματικός Τουρισμός στο φως του Ολύμπου», ο κ. Τσιτλακίδης αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Πιερίας, που είναι η τοπική κοινωνία. «Έχει μια πραγματική φιλική συμπεριφορά και υποδέχεται τους επισκέπτες με πραγματική παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία. Οι επισκέπτες νιώθουν χαρούμενοι και ασφαλείς, ζουν σαν ντόπιοι και φέρνουν την πραγματική τους ελληνική εμπειρία πίσω στο σπίτι. Δεν είναι μυστικό ότι ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών στην Πιερία είναι επαναλαμβανόμενοι, που έρχονται ξανά και ξανά αφού χτίσουν ισχυρές και προσωπικές σχέσεις με τον ντόπιους κατοίκους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.

Διακοπές όλο τον χρόνο

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσβασιμότητα, καθώς  η Πιερία είναι προσβάσιμη σε 4-5 ώρες από όλες τις γωνιές της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε 3,5 ώρες από Αθήνα και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη  με το τραίνο, αυτοκίνητο και ΚΤΕλ, και προσφέρει στην ελληνική οικογένεια μια ελκυστική σχέση ποιότητας και συνολικού κόστους μετακίνησης-διαμονής-διατροφής και διασκέδασης για διακοπές όλο τον χρόνο.

Η εφαρμογή των DMMOs στον ΠΟΤΑΠ

Οι τρόποι με τους οποίους μια περιοχή  μπορεί να μετεξελιχθεί και να αποτελέσει πρότυπο τουριστικό προορισμό, μέσω του πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών (DMMOs), παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, στην οποία συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.

«Πρόκειται για ένα μοντέλο που μπορεί να βρει εφαρμογή στον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης (ΠΟΤΑΠ), προκειμένου η περιοχή να αναπτυχθεί περεταίρω τουριστικά, με σχέδιο και στρατηγικούς στόχους», σημείωσε ο κ. Τσιτλακίδης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ. Και αυτό διότι οι αναπτυξιακές εταιρίες που λειτουργούν  μπορούν να δημιουργήσουν εσωτερικά τον Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμών, πρακτικά δηλαδή, τη μετεξέλιξη του υπάρχοντος Οργανισμού, αφού ως στόχο έχουν την προβολή και προσέλκυση επισκεπτών, την ανάπτυξη της βιώσιμης περιφερειακής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών.

365 μέρες το χρόνο

«Οι «DMΜOs»  παρέχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη προϊόντων που θα ενισχύσουν την εμπειρία του επισκέπτη, την ταυτότητα και την έκφραση της επωνυμίας του προορισμού. Αποτελούν ένα σύγχρονο εργαλείο marketing στον τουρισμό, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος που είναι να αποτελέσει  η χώρα και η Πιερία τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Τσιτλακίδης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024