Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΟ Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρών σε 10 αρχαιολογικούς χώρους
Φορείς

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρών σε 10 αρχαιολογικούς χώρους

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΕΣ και του ΥΠΠΟΑ.

Σε συμφωνία κατέληξαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με την υπουργό Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη, με αποτέλεσμα την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για δέκα αρχαιολογικούς χώρους: Ακρόπολη Αθηνών, Κνωσό, Μυκήνες, Δελφοί, Επίδαυρος, Σούνιο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Κόρινθος, Μυστράς, Ακρόπολη Λίνδου.

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, «Από την πρώτη στιγμή, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο πρόεδρος Αντώνης Αυγερινός, ανταποκρίθηκαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, στην παράκλησή μας να συνδράμουν στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στους αρχαιολογικούς χώρους. Για το Υπουργείο Πολιτισμού είναι σημαντικό ότι η εξασφαλίζεται στους αρχαιολογικούς χώρους, υψηλής επισκεψιμότητας, η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας των επισκεπτών τους, από τους εξαιρετικά εκπαιδευμένους και καταρτισμένους εθελοντές, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πρέπει να σημειώσω ότι σε κάποιες –ευτυχώς λίγες- περιπτώσεις η άμεση παρέμβαση, η γνώση και η εμπειρία των ερυθροσταυρητών έσωσε ανθρώπινες ζωές. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο για την εξαιρετική μας συνεργασία, τους εθελοντές για την ανεκτίμητη προσφορά τους αλλά και  την συνεισφορά και προθυμία όλων των συνεργατών του ΕΕΣ».

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ Υποστράτηγος ε/α Αντώνης Αυγερινός δήλωσε ότι «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπορεύεται με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε θέματα εθελοντισμού, ανθρωπισμού, παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους και τούτο είναι αποτέλεσμα κοινών αντιλήψεων, αρχών και θέσεων που διέπουν τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όσο και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Συνοδοιπορούμε, σε έναν ευρύ ορίζοντα, δράσεων και συνεργασιών. Εχουμε πετύχει πολλά. Επενδύουμε σε ακόμη περισσότερα. Ευχαριστούμε θερμά την Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη για την εμπιστοσύνη της προς το καθημερινό τεράστιο έργο του ΕΕΣ». 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024