Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςO HATTA στην Ομάδα Ειδικών της Κομισιόν “Together for EU Tourism”
Φορείς

O HATTA στην Ομάδα Ειδικών της Κομισιόν “Together for EU Tourism”

Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία διαμορφώνουν το μέλλον της ψηφιακής μετάβασης στον ευρωπαϊκό τουρισμό.

O Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, επιλέχθηκε να συμμετάσχει ως μέλος της ομάδας ειδικών «Together for EU Tourism – T4T» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΗΑΤΤΑ στην ομάδα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, πρόκειται να λάβει μέρος στις εργασίες της υπό-ομάδας ψηφιακής μετάβασης.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε δεσμευτική πρόσκληση μετά τη δημοσίευση του Transition Pathway για τον τουρισμό. Σε αυτή την κατεύθυνση, κάλεσε φορείς του τουρισμού να μοιραστούν συγκεκριμένες δράσεις και στόχους τους που συμβάλλουν στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και που ενισχύουν την ανθεκτικότητα του τουριστικού οικοσυστήματος, και ειδικότερα εκείνους που συνάδουν με αναγνωρισμένα μέτρα από τη διαδικασία συν-δημιουργίας του Transition Pathway.

Αυτές οι δεσμεύσεις συμβάλλουν στη διαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο υλοποιείται η μεταβατική οδός (Transition Pathway) μέσω της συνεργασίας στην κοινότητα Together for EU Tourism.

→Ν. Κελαϊδίτης: Οι νέες τουριστικές τάσεις – Στοίχημα η εξειδίκευση των τουριστικών γραφείων

Ο κ. Κελαϊδίτης δήλωσε: «Μέσα από τη συμμετοχή μου στην ομάδα Together for EU Tourism θα επιδιώξω να διασφαλίσω ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει ενεργή συμμετοχή στα κέντρα πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον του ευρωπαϊκού και διεθνούς τουρισμού. Ο ευρωπαϊκός τουρισμός βρίσκεται σε εποχή μετάβασης, και ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που πρέπει να συζητήσουν οι φορείς του σε διεθνές επίπεδο είναι η ψηφιακή μετάβαση. Ο κλάδος των Ελληνικών τουριστικών γραφείων θα μεταφέρει τα μηνύματά του στους Ευρωπαϊκούς τουριστικούς φορείς, σε ένα άκρως ενδιαφέρον πλαίσιο συζητήσεων».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024