Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΟ μετασχηματισμός του τουρισμού παρουσιάστηκε στη Σύνοδο των Υπουργών του UNWTO
Διεθνείς Οργανισμοί

Ο μετασχηματισμός του τουρισμού παρουσιάστηκε στη Σύνοδο των Υπουργών του UNWTO

Παρουσιάζοντας μια επισκόπηση του έργου του UNWTO που οδηγεί στον μετασχηματισμό του τουρισμού, ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili εστίασε στην επένδυση σε βιώσιμες υποδομές και στους ανθρώπους, κυρίως μέσω της ποιοτικής εκπαίδευσης και της παροχής αξιοπρεπών θέσεων εργασίας.

«Η δουλειά μας είναι να δημιουργούμε θέσεις εργασίας», είπε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, UNWTO, Zurab Pololikashvili στους ηγέτες του τουριστικού τομέα, καθώς η εκπαίδευση, η βιωσιμότητα και η διακυβέρνηση βρέθηκαν στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των Υπουργών στο World Travel Market.

Αυτή η ενοποιημένη πλατφόρμα για ηγέτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αντιμετωπίζει τα πιο πιεστικά ζητήματα του τουρισμού και θέτει την ατζέντα για τα επόμενα χρόνια. Η 16η Σύνοδος Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε γύρω από το θέμα του «Επανεξετάζοντας τον Τουρισμό», συγκέντρωσε Υπουργούς και υψηλού επιπέδου αντιπροσώπους από 19 χώρες, μαζί με ηγέτες επιχειρήσεων. Αντικατοπτρίζοντας την αυξημένη σημασία του τουρισμού για την εγκάρσια οικονομική και κοινωνική ευημερία, η φετινή εκδήλωση ήταν η πιο επιτυχημένη μέχρι σήμερα.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας Zurab Pololikashvili τόνισε τη μοναδική ευκαιρία να μεταμορφωθεί ο τομέας. Ωστόσο, με τα στοιχεία του UNWTO να δείχνουν ότι ο παγκόσμιος τουρισμός βρίσκεται πλέον στο 70% περίπου των προ-πανδημικών επιπέδων, «το παράθυρο ευκαιρίας δεν θα μείνει ανοιχτό για πάντα. Πρέπει να ξανασκεφτούμε τον τουρισμό: ως πάροχο θέσεων εργασίας, ως οικονομικό πυλώνα και, στο πλαίσιο της COP27, ως λύση για την κλιματική έκτακτη ανάγκη».

Εκπαίδευση, θέσεις εργασίας κλειδί για το μέλλον του τουρισμού

Παρουσιάζοντας την επισκόπηση του έργου του UNWTO που οδηγεί στον μετασχηματισμό του τουρισμού, ο Γενικός Γραμματέας Pololikashvili εστίασε στην επένδυση σε βιώσιμες υποδομές και στους ανθρώπους, κυρίως μέσω της ποιοτικής εκπαίδευσης και της παροχής αξιοπρεπών θέσεων εργασίας. Απηχώντας τη θέση του UNWTO, η Juliette Losardo, Διευθύντρια Έκθεσης της World Travel Markets, σημείωσε ότι «ένας κόσμος μετά την πανδημία αποκάλυψε συναρπαστικές ευκαιρίες και μας έδωσε μια ευκαιρία που μια φορά στη ζωή μας να επανεξετάσουμε τον τουρισμό και να αναρωτηθούμε πώς μπορούμε να ξαναχτίσουμε μια καλύτερη προετοιμασία για το μέλλον».

Η Julia Simpson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), που συνδιοργανώνει τη Σύνοδο με τον UNWTO, τόνισε το «ταλέντο, την ταχύτητα και το κεφάλαιο» του ιδιωτικού τομέα.

Παγκόσμια τεχνογνωσία για κοινές προκλήσεις

Η στρογγυλή τράπεζα συγκέντρωσε Υπουργούς Τουρισμού από κάθε περιοχή του κόσμου, όπου ο καθένας παρείχε μοναδικές πληροφορίες από την χώρα του. Ο Ahmed Al-Khateeb Υπουργός Τουρισμού του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας τόνισε ότι τίθεται «η βιωσιμότητα πάνω από όλα», επισημαίνοντας επίσης την εστίαση της χώρας του στην καινοτομία και τη νεολαία. Τη σημασία της διαφοροποίησης των εθνικών τουριστικών τομέων, μεταξύ άλλων μέσω του εσωτερικού και αγροτικού τουρισμού, και τη δημιουργία νέων προϊόντων, τόνισαν ο Abdulla Mausoom, Υπουργός Τουρισμού των Μαλδίβων, η Υπουργός Τουρισμού της Πορτογαλίας, κα. Rita Marques και ο Υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου, Ahmed Issa.

Το θέμα “Επανεξετάζοντας τον Τουρισμό” ανέλυσε η Υπουργός Τουρισμού της Κροατίας Nikolina Brnjac, σημειώνοντας ότι αυτό θα απαιτούσε μια «εξέλιξη» προς τη μέτρηση της επιτυχίας με μεγαλύτερη βιωσιμότητα». Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Τουρισμού του Μαυρίκιου Ivan Collendavelloo, τόνισε την ικανότητά του να προάγει την ειρήνη, προσθέτοντας «Πρέπει να κοιτάξουμε πέρα ​​από τον τουρισμό για να ανοικοδομήσουμε τον τουρισμό». Στις συζητήσεις συμμετείχαν επίσης οι Υπουργοί από το Μπαχρέιν, την Κόστα Ρίκα του Ισημερινού, την Αιθιοπία, τη Γκάνα, την Ιορδανία, το Μαλάουι, τη Μάλτα, τον Μαυρίκιο, το Μεξικό, το Μαυροβούνιο, τη Νικαράγουα, τις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα.

Εκπροσωπώντας τον τεράστιο και ευρύ ιδιωτικό τομέα του τουρισμού, η Expedia και το Radisson Hotel Group περιέγραψαν την προληπτική τους εργασία για την επίτευξη μεγαλύτερης βιωσιμότητας, καθώς και την ικανότητα του κλάδου να παρέχει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και δια βίου εξέλιξη σταδιοδρομίας για ανθρώπους παντού.

Η άνευ προηγουμένου πολιτική συνάφεια του τουρισμού

Ενώ η Σύνοδος Κορυφής προώθησε την ποικιλομορφία σκέψης, υποβάθρου και εμπειριών, η εστίαση στη μοναδική δύναμη του τουρισμού ως μοχλός βιωσιμότητας και ως υποκινητής της ειρήνης και της κατανόησης αποδείχθηκε κοινό θέμα. Οι συμμετέχοντες υψηλού επιπέδου τόνισαν ότι τώρα είναι η ώρα για τον τουριστικό τομέα να επικεντρωθεί περισσότερο στη συνεργασία παρά στον ανταγωνισμό. Οι Υπουργοί αναγνώρισαν επίσης την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του UNWTO Pololikashvili για ένταξη του τουρισμού στην πολιτική ατζέντα και για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων τουρισμού και των υπουργείων οικονομίας, επιχειρήσεων και περιβάλλοντος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024