Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠ.Ο.Τ.Α.Π.: “Άνοιγμα” της Πιερίας στην τουριστική αγορά των Κάτω Χωρών
Περιφέρεια

Π.Ο.Τ.Α.Π.: “Άνοιγμα” της Πιερίας στην τουριστική αγορά των Κάτω Χωρών

POTAP

Ο Π.Ο.Τ.Α.Π. επικοινωνεί την περιοχή της Πιερίας στην Ολλανδία, προωθώντας την ως ιδανικό τουριστικό προορισμό για κάθε εποχή.

Τα ανοίγματα του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) στην παγκόσμια τουριστική αγορά έχουν συνέχεια. Επόμενο πεδίο δράσης η Ολλανδία, η οποία αποτελεί μια σημαντική αγορά στην τουριστική βιομηχανία, γεγονός στο οποίο εδράζεται ο Οργανισμός καθ’ότι γνωρίζει τη δυναμική της “χώρας της τουλίπας”.

Για την προώθηση και γνωριμία των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας στο ολλανδικό κοινό, ο Π.Ο.Τ.Α.Π. φιλοξένησε και ενημέρωσε αντιπροσωπεία Ολλανδών δημοσιογράφων, σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στις Κάτω Χώρες, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Τουριστικούς Οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, ξεναγώντας τους στις φυσικές ομορφιές του τόπου με αναφορά τον ορεινό, ημιορεινό και πεδινό όγκο, το παραλιακό μέτωπο με την μεγάλου μήκους ακτογραμμή και την πληθώρα των ξενοδοχειακών μονάδων, τους προσκυνηματικούς, αρχαιολογικούς – ιστορικούς τόπους, την παράδοση, καθώς το εθιμικό των κατοίκων, αλλά και τις παραγωγικές δραστηριότητες των πολιτών της Πιερίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Π.Ο.Τ.Α.Π. φιλοξένησε το διήμερο 1η και 2 Ιουνίου τους συντάκτες Hans Farjon και Bert Stok, του περίφημου ολλανδικού περιοδικού πεζοπορίας “Wandel Magazine”.

POTAP

Οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης της Ολλανδίας πληροφορήθηκαν για τις δράσεις του Π.Ο.Τ.Α.Π., με σκοπό την ανάδειξη όλων των μορφών τουρισμού σε επίπεδο νομού, όπως όλα αυτά υλοποιούνται χάρις στις προσφερόμενες αναγκαίες και σύγχρονες υποδομές. Ασφαλώς οι δημοσιογράφοι έγιναν και γευσιγνώστες των τοπικών εδεσμάτων και οίνων, απολαμβάνοντας τις μοναδικές γεύσεις από τα ντόπια προϊόντα της Πιερικής γης.

Το επίγραμμα της συνεργασίας Π.Ο.Τ.Α.Π. – εκπροσώπων του Τύπου της Ολλανδίας, είναι ότι οι Ολλανδοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα όσα πληροφορήθηκαν, μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που εξέφρασαν τον θαυμασμό τους, δηλώνοντας γοητευμένοι από τα όσα αντίκρυσαν στη μακαριστή από τους θεούς Πιερία.

Στη διάρκεια της παρουσίας της ολλανδικής αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Γιώργο Καραλή και τον διευθυντή κ. Βασίλειο Δήμου.

Τους δημοσιογράφους καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Καραλής, ο οποίος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής: “Η Πιερία με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της, τις δυνατότητες που παρέχει για διάφορες δραστηριότητες στη φύση, τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές τοπικές γεύσεις, καλύπτει ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων. Σταθερή επιδίωξη μας είναι η καθιέρωση του προορισμού, ως προορισμού τεσσάρων εποχών, η ανάπτυξη και του ορεινού και του θαλάσσιου τουρισμού και η διασύνδεσή τους με τα τοπικά προϊόντα και κατ’ επέκταση τις παραδοσιακές γεύσεις.  Το στόχο αυτό προωθούμε τόσο με τις συμμετοχές μας σε επιλεγμένες διεθνείς εκθέσεις, όσο και με τις προσκλήσεις φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στην Πιερία για να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες και τους ανθρώπους της”.

POTAP

Κατά τη διάρκεια του fam trip οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου όπου και ξεναγήθηκαν στην μακραίωνη ιστορία του τόπου, ενώ επισκέφθηκαν και τοπικό οινοποιείο, όπου ο παραγωγός τους μύησε στις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών.

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το μυθικό βουνό του Ολύμπου, μέσα από ειδική ξενάγηση που είχαν στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου, τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, αλλά και τα Πιέρια Όρη.

H αποστολή αναχώρησε από την περιοχή με τις καλύτερες εντυπώσεις με τους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το φυσικό κάλλος και τον μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας που προσφέρει η Πιερία.

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του  Π.Ο.Τ.Α.Π.

Εν τω μεταξύ στις 30 Μαΐου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, έλαβε χώρα η γενική συνέλευση του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής με θέμα την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Στη γενική συνέλευση, συμμετείχαν η κα Μαυρίδου, η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργος Καραλής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοκιαζομένων Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας–Πέλλας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας κ. Κώστας Σιμόπουλος, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας κ. Μόσχος Λεοντιάδης, ο πρόεδρος του Olympus Marathon κ. Άρης Νίκας, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Κατερίνης κ. Γιώργος Παρθενίδης, ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου κ. Δημήτρης Χασιώτης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Δημήτρης Τοπαλίδης, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Οδυσσέας Μανωλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης κ. Ηλίας Παπάζογλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Δ.Δ. Ελατοχωρίου κα Βανέσσα Βέντσελ και η εκπρόσωπος του Συλλόγου στον ΠΟΤΑΠ κα Παναγιώτα Δρούγκα, η εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κα Ειρήνη Τσαγκαλίδου, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Κώστας Σπανός και ο νομικός σύμβουλος του Οργανισμού κ. Νίκος Πούλιος.

POTAP

Ο κ. Καραλής αναφέρθηκε στην προώθηση και ανάδειξη του πολυποίκιλου τουριστικού προϊόντος της Πιερίας μέσω του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και με τις συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ο στόχος όλων μας είναι ξεκάθαρος: ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της Πιερίας και εργαζόμαστε συνεχώς και διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση. Η λειτουργία του Π.Ο.Τ.Α.Π. αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνουμε σε αυτό τον τομέα. Απαιτείται να προχωρήσουμε όλοι οι φορείς ενωμένοι με ένα και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού προς όφελος της Πιερίας“.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ο Π.Ο.Τ.Α.Π.  θα συνεχίσει τον καταλυτικό του ρόλο στα τουριστικά πράγματα του τόπου, με αποκλειστικό στόχο την προώθηση του πιερικού τουριστικού προϊόντος, τη διαχείριση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών και τη διερεύνηση εισόδου σε νέες, καθώς και τον εμπλουτισμό  δράσεων τουριστικού περιεχομένου, ενώ κατά τη συνεδρίαση διαφάνηκε η αγαστή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε όλους τους φορείς.

Στο τέλος της γενικής συνέλευσης διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. το οποίο θα απαρτίζεται από την κα Μαυρίδου, την κα Διαμαντοπούλου, τον κ. Καραλή, την κα Τσαγκαλίδου, τον κ. Τοπαλίδη, τον κ. Στέλιο Ούζα, την κα Αφροδίτη Μπέλλου, τον κ. Βεϊδαμενίδη, τον κ. Κωνσταντίνο Σιμόπουλο, τον κ. Νίκα, τον κ.  Μανωλόπουλο.

Τις προσεχείς ημέρες τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ο.Τ.Α.Π. θα συνεδριάσουν για να συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ. και να πραγματοποιηθεί η κατανομή θέσεων και αξιωμάτων κατά τα προβλεπόμενα στα σχετικά άρθρα του Καταστατικού του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024